Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Peste 1300 de crescători de ovine din județ au depus la DAJ Alba, cereri pentru obținerea ajutorului de minimis pentru comercializarea lânii. LISTA centrelor de colectare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Până în prezent, 1.300 de crescători de ovine din județul Alba, cu un efectiv de peste 331.700 de capete s-au înscris în program la Direcția pentru Agricultura Județeană Alba, în vederea obținerii ajutorului de minimis pentru lână.

Potrivit HG nr.500/2017, crescătorii de ovine vor primi un sprijin financiar de 1 leu/kg pentru lâna comercializată. După cum este cunoscut, schema de ajutor de minimis are o finanţare de 36 de milioane de lei la nivel național .

Prin acordarea acestui sprijin se urmărește eficientizarea activității sectorului de creștere a ovinelor în sensul reducerii pierderilor, stimularea înființării centrelor de colectare a lânii, crearea de noi locuri de muncă precum și stabilizarea veniturilor crescătorilor de ovine.

Toți crescătorii de ovine, persoane fizice care dețin atestat de producător valabil până la data plății ajutorului de minimis, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale precum și persoane juridice cu activitate în domeniu, înregistrați în Registrul Unic, la Direcția pentru Agricultură Județeana Alba pot beneficia de sprijinul financiar cu obligația depunerii de documente justificative care să ateste comercializarea producției de lână obținute.

Lista centrelor de colectare funcționale, existente la nivel național:

Comercializarea lânii se poate face în mod direct către un centru de colectare sau o unitate de procesare a lânii, dovada comercializării realizându-se după caz cu : factura/ fila / filele din carnetul de comercializare din care să rezulte cantitatea de lână comercializată sau prin intermediul unei societați care are contract de furnizare cu un centru de colectare sau o unitate de procesare a lânii dovada comercializării făcându-se cu documentele specificate mai sus (cu mentiunea conf. HG 500/2017) la care se adaugă o copie după contractul încheiat între societatea care preia și centrul de colectare sau unitatea de procesare a lânii.

Termenul de depunere a documentelor justificative privind comercializarea lânii, la DAJ Alba, este data de 1 iulie 2018.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea