Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Peste 130 de șoferi ”viteziști” sancționați de polițiștii din Alba și Hunedoara, în acțiuni pe DN7 și DN1

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Într-o singură zi, poliţiştii din Alba au sancţionat peste 130 de conducători auto care au depăşit limita legală de viteză. Acţiunile au avut loc pe DN 7 şi DN 1, iar aparatele radar au fost amplasate în sistem „cascadă” . Poliţia Alba recomandă prudenţă în trafic şi reaminteşte că viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum reprezintă principala cauză generatoare de accidente rutiere în ţara noastră.

La data de 28.02.2017, Serviciul Rutier Alba, împreună cu Serviciul Rutier Hunedoara a organizat o acţiune de prevenirea a accidentelor rutiere pe D.N.7.

În cadrul acţiunii au fost folosite 4 aparate de măsurare a vitezei ce au fost amplasate succesiv, pe tronsonul de Sebeş – Simeria.

Au fost depistaţi şi sancţionaţi 108 conducători auto care au depășit limita legală de viteză şi au fost reţinute 5 permise de conducere, din care 3 pentru depăşirea, cu peste 50 de kilometri/ora a limitei legale de viteză.

Alţi 18 conducători auto au fost sancţionaţi pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 23.940 lei.

Tot ieri, 28 februarie, poliţiştii rutieri din Aiud au acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere, pe DN 1 la kilometrul 414, pe raza localităţii Miraslău, zonă identificată cu risc de producere a accidentelor rutiere datorate vitezei excesive.

În doar 4 ore, poliţiştii au depistat 34 de conducători auto ce nu au respectat regulile privind circulaţia pe drumurile publice. Dintre aceştia, 27 au circulat cu viteză peste limita legală.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 10.000 lei.

Pentru siguranţa participanţilor la traficul rutier, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă:

– Respectaţi regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

– Adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare!

– Evitaţi efectuarea depăşirilor în condiţiile unui trafic rutier aglomerat!

– Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea