Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Peste 125 de copii vor participa, sâmbătă, la cea de-a doua ediție a Cupei „Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis la Șah”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În dorința de a promova șahul ca sport al minții și de a-i îndemna pe cei interesați să-l practice de la o vârstă fragedă, Clubul Rotary Alba Iulia Civitas Solis organizează, potrivit unui comunicat de presă, pentru al doilea an la rând, un eveniment șahistic destinat preșcolarilor și elevilor de clasele I-VIII, la care sunt așteptați să participe șahiști nu doar din Alba, ci și din țară. La competiție s-au înscris deja peste 125 de preșcolari și elevi, din Alba Iulia, Teiuș, Sebeș, Cugir, Aiud sau Mihalț, dar și din Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Deva, Petroșani și Hunedoara.

sah Rotary01Competiția va avea loc sâmbătă, 16 mai 2015 și este organizată în parteneriat cu Clubul Municipal de Șah Alba Iulia și Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia, cea care de altfel va găzdui evenimentul.

În premieră, competiția de anul acesta este promovată și de Federația Română de Șah, site-ul acesteia oferind toate informațiile necesare iubitorilor șahului care doresc să participe la evenimentul albaiulian. Mai mult, rezultatele pe care le vor înregistra jucătorii cu rating mai mare de 1001 vor fi recunoscute oficial și vor conta în „zestrea” de puncte pe care fiecare șahist și-o dorește cât mai consistentă.

Competiția are două secțiuni, una pentru concurenți nelegitimați sau legitimați la Federația Română de Șah și având rating 1001, iar alta pentru competitori legitimați, având rating mai mare de 1001. În cadrul fiecărei secțiuni se va concura pe grupe de vârstă, de la preșcolari și până la elevii de clasa a VIII-a. Se vor juca cinci runde în sistem elvețian sau sistem turneu, în funcție de numărul de participanți. Timpul de joc este de 15 minute / partidă (timp de joc pentru fiecare jucător).

Organizatorii vor acorda, pentru fiecare secțiune: trofeu pentru locul întâi, medalii pentru primii trei clasați și diplome pentru toți participanții. Trebuie menționat că organizatorii nu au perceput taxă de participare, din dorința de a facilita accesul la competiție pentru toți iubitorii șahului.

Competiția va începe la orele 10, iar festivitatea de premiere se dorește a fi organizată în jurul orelor 13:30 – 14.00.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea