Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Peste 100.000 de dosare evaluate de Casa Județeană de Pensii Alba: Raport al activității pentru anul 2021

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Peste 100.000 de dosare evaluate de Casa Județeană de Pensii Alba: Raport al activității pentru anul 2021

Activitatea pe anul 2021 a Casei Județene de Pensii a fost evaluată de către Nicolae Albu, Prefectul județului Alba, împreună cu Directorul Cornelia Miclea și a Directorului Executiv adjunct, Ionel Mihăilă.

„În această săptămână am efectuat activitatea de evaluare a Casei Județene de Pensii Alba pentru anul 2021, în prezența doamnei Director, Cornelia Miclea și a domnului Director Executiv adjunct, Ionel Mihăilă.

În procesul de evaluare a activității specifice am urmărit, în principal, asigurarea drepturilor beneficiarilor la timp și în conformitate cu dispozițiile legale. În acest sens, mi-au fost prezentate rezultatele instituției, exprimate numeric pentru următoarele situații:

  • pensionari de asigurări sociale: 88.036;
  • număr decizii emise în 2021: 17.508, din care 7.949 cazuri noi și 9.559 recalculări;
  • număr dosare care fac obiectul evaluării conform Ordinului MMPS 487/ 2021: peste 80.000;
  • dosare evaluate până în prezent: 24.000;
  • ajutoare de deces acordate în anul 2021: 4.970.

Mai mult și chiar mai important decât atât, am fost interesat de calitatea interacțiunii cu cetățenii și a serviciilor oferite în domeniul comunicării și al relațiilor cu beneficiarii. Pentru aceasta am evaluat disponibilitatea informației dar și disponibilitatea personală a salariaților, la ghișeu, promptitudinea de răspuns și capacitatea de soluționare a problemelor formulate de către cetățeni.

Am analizat succint site-ul instituției, alte forme de comunicare online, sistemul de comunicare prin telefon și mă aștept ca serviciile de informare și consiliere oferite beneficiarilor să se îmbunătățească permanent și să fie apreciate de către aceștia.

În același timp, am constatat și am apreciat pozitiv recuperarea celor 10.000 de dosare restante, soluționate printr-o mobilizare foarte bună a întregului personal în perioada 2020 – 2021.

Măsurile pe care le-am dispus privesc direct interesul primordial al cetățenilor județului: respectarea termenelor și a legislației specifice, creșterea interacțiunii cu beneficiarii, îmbunătățirea serviciilor.

Rămân un partener al instituției și voi continua să sprijin eforturile acesteia în activitatea sa specifică”, au transmis reprezentanții Prefecturii Județului Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț În seara 1 mai, 23:00, o mașină s-a răsturnat în Alba Iulia, pe strada Constantin Noica. Oamenii legi intervin pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin la un accident rutier de pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea