Rămâi conectat

Actualitate

Peste 1.225 de locuri de muncă disponibile pentru români în Germania, Olanda, Polonia, Cehia, Norvegia, Ungaria, Finlanda, Luxemburg, Spania, Malta, Austria, Estonia și Belgia prin rețeaua Eures

Ziarul Unirea

Publicat

în

Angajatorii din Spaţiul Economic European pun la dispoziţia românilor, prin intermediul reţelei Eures, 1.255 de locuri de muncă, cele mai multe în Germania şi Olanda, se arată într-un comunicat de presă al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

Conform datelor centralizate, în Germania sunt disponibile 900 de posturi vacante, din care: 400 pentru manipulant bagaje, 200 pentru şofer manipulare bagaje, 53 pentru lăcătuş, 52 pentru electrician, 51 pentru sudor, 50 pentru instalator, respectiv 21 pentru şofer de camion. De asemenea, există locuri de muncă libere pentru bucătar (12), manipulant mărfuri şi personal în domeniul gastronomic (câte 10), demi chef de rang (8), dezvoltator software (7), ospătar pentru bachete şi personal servire la bar (câte 5), îngrijitor de animale (bovine), mecanic instalaţii sanitare, de încălzire şi climatizare, montator structuri din oţel şi montator instalaţii electrice (câte două), cosmetician, commis de partie, chef de partie, demi chef de partie, dezvoltator senior front-end, maseur, macaragiu şi programator Full-Stack în dezvoltare de produse (câte un post).

În Olanda, angajatorii oferă 205 locuri de muncă vacante, cele mai multe (câte 50) pentru sortator şi împachetator bulbi de flori şi operatori la maşini pentru bulbi de flori. Totodată, sunt disponibile 25 de locuri pentru culegători de ciuperci, 20 pentru operator maşini, 15 pentru culegător căpşuni, câte 10 pentru culegător de ardei şi lăcătuş, respectiv câte cinci posturi pentru culegător şi sortator de flori, culegător afine, inginer, inginer mecanic şi sudor.

De asemenea, sunt puse la dispoziţie posturi în: Polonia (40), Cehia (30), Norvegia (15), Ungaria (14), Finlanda, Luxemburg, Spania şi Malta (câte 10), Austria şi Estonia (câte 5) şi Belgia (1).

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.eures.anofm.ro, sau se pot prezenta la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau reşedinţă, unde consilierul EURES îi poate îndruma, precizează ANOFM.

Sursa: economica.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea