Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Personalul ANPC se va ocupa şi cu intermediari de credite, recuperare creanţe şi creditori nonfinanciari

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Guvernul a discutat în sedinţa de vineri modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 700/2012 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Conform modificărilor propuse personalul ANPC se va ocupa cu proceduri intermediari de credite, recuperare creanţe şi creditori nonfinanciari. De asemenea, personalul direcţiei de insolvenţă a persoanelor fizice, are statut de personal contractual, este angajat pe bază de concurs, în condiţiile legii şi este salarizat în conformitate cu legislaţia aplicabilă personalului contractual din administraţia publică.

Numărul maxim de posturi aprobat este de 940, exclusiv demnitarii, din care pentru aparatul central 397, iar pentru comisariatele regionale pentru protecţia consumatorilor 543.

Autoritatea are în subordine, ca entităţi cu personalitate juridică, 13 comisariate regionale pentru protecţia consumatorilor şi Centrul Naţional pentru Încercarea şi Expertizarea Produselor „Larex” Bucureşti. Organizarea şi funcţionarea Centrului Naţional pentru Încercarea şi Expertizarea Produselor „Larex” Bucureşti sunt reglementate prin hotărâre a Guvernului.  Autoritatea are în dotare 120 autoturisme operative pentru supraveghere, control, investigaţii, proceduri insolvenţa persoanelor fizice şi intermediari de credite.

Sursa: capital.ro

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea