Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Persoanele condamnate pentru corupţie pot înfiinţa companii. Legea a fost promulgată de Preşedintele Klaus Iohannis

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Legea de modificarea a Legii societăţilor 31/1990, prin care persoanele condamnate definitiv pentru fapte de corupţie nu au interdicţia de a avea calitatea de fondator al unei societăţi comerciale, decât prin pedeapsă complementară condamnării, a fost promulgată joi de către Klaus Iohannis.

,,Nu pot fi fondatori persoanele care, potrivit legii, sunt incapabile ori cărora li s-a interzis prin hotărâre judecătorească definitivă dreptul de a exercita calitatea de fondator ca pedeapsă complementară a condamnării pentru infracţiuni contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii, infracţiuni de corupţie, delapidare, infracţiuni de fals în înscrisuri, evaziune fiscală, infracţiuni prevăzute de Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea şi sancţionarea spălării banilor, precum şi pentru instituirea unor măsuri de prevenire şi combatere a finanţării terorismului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, sau pentru infracţiunile prevăzute de prezenta lege”, prevede modificarea adusă articolului 6 din Legea societăţilor nr.31/1990, promulgată, joi, de preşedintele Klaus Iohannis, scrie Mediafax.

Legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale În varianta adoptată de Parlament în aprilie este prevăzut faptul că: „nu pot fi fondatori persoanele care, potrivit legii, sunt incapabile ori cărora li s-a interzis prin hotărâre judecătorească definitivă dreptul de a exercita calitatea de fondator ca pedeapsă complementară a condamnării pentru infracţiuni contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii, infracţiuni de corupţie, delapidare, infracţiuni de fals în înscrisuri, evaziune fiscală, infracţiuni prevăzute de Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea şi sancţionarea spălării banilor, precum şi pentru instituirea unor măsuri de prevenire şi combatere a finanţării terorismului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, sau pentru infracţiunile prevăzute de prezenta lege”.

Proiectul de lege a fost iniţiat la sfârşitul lui 2017 de un grup de 38 de deputaţi PSD, conform digi24. Considerăm că interzicerea de a fi fondatorul unei societăţi persoanelor care au fost condamnate pentru infracţiuni de corupţie ar trebui eliminată, se arată în expunerea de motive semnată de deputatul PSD Cătălin Rădulescu.

Klaus Iohannis a amânat până în ultima zi permisă de lege, promulgarea iniţiativei PSD. Mai mult, preşedintele a sesizat CCR privind legea pentru modificarea alin. (2) al art. 6 din Legea societăţilor nr. 31/1990 deoarece, prin modul în care a fost adoptată, precum şi prin conţinutul acesteia, încalcă norme şi principii constituţionale, conform Agerpres. CCR a respins însă sesizarea şefului statului.

Sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noi reguli pentru obținerea pașaportului: Ce prevede noua lege adoptată de Camera Deputaților

Bogdan Ilea

Publicat

în

Noi reguli pentru obținerea pașaportului: Ce prevede noua lege adoptată de Camera Deputaților Marți, 14 mai 2024, Plenul Camerei Deputaților a adoptat un proiect de lege care revizuiește condițiile pentru eliberarea pașaportului simplu temporar. Conform noilor reguli, acest tip de pașaport va putea fi emis doar în situații speciale. În cursul zilei de marți, 14 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea