PERLE simulare Bacalaureat 2024: „Geto-dacii au continuat să trăiască pe Columna lui Traian” și „După întoarcerea bărbaților din război a avut loc un baby boom”, printre ele
PERLE simulare Bacalaureat 2024: „Geto-dacii au continuat să trăiască pe Columna lui Traian” și „După întoarcerea bărbaților din război a avut loc un baby boom”, printre ele
Dezastrul de la simularea Bacalaureatului 2024 se vede cel mai bine în „perlele” din lucrările elevilor. 40% dintre elevii de clasa a XII-a nu au luat nici măcar nota 5 la Limba Română, iar la matematică sau istorie, 35% nu au obţinut nota de trecere.
Citește și: Rezultate simulare BACALAUREAT 2024: Aproape 40% dintre elevii de clasa a XII-a nu au luat nota 5. Situația în județul Alba și în țară
Dacă n-ar fi de plâns, ar fi de râs. Cam aşa este situaţia, după afişarea rezultatelor la simularea examenului de Bacalaureat 2024. Iată câteva dintre perlele găsite în lucrările liceenilor.
”Imperiul Otoman a inventat țările balcanice”
La istorie, un elev a scris că „Geto-dacii au continuat să trăiască pe Columna lui Traian.”, iar „Imperiul Otoman a inventat țările balcanice.”.
Un alt elev a făcut referiri la explozia demografică si a scris că „După întoarcerea bărbaților din război a avut loc un baby boom.”
Tot la istorie, un candidat este convins că: ”În Rusia a avut loc un război civil între cereale și grâu, terminat cu victoria dictaturii.”
În opinia unui alt elev de clasa a 12-a, tara ar trebui condusă de ”o persoană care să știe să scrie și să citească și să nu mai citească discursul scrise pe foi”. Sperăm ca acest adolescent să nu ajungă să ne citească discursuri.
Perle au fost şi la Limba și literatura română.
La cerința de a explica un motiv pentru care tejghelele librăriilor din Paris sunt amplasate până în mijlocul trotuarului, un elev a scris ceva imposibil de înţeles:
„Motivul este că cărțiile ceea ce nu a fost cumpărat, acolo este vânzat mai ieftin și așa cei mai sărac pot să citesc cărțiile.”
La textul argumentativ despre contribuţia presei la formarea gustului artistic al cetățenilor, un viitor absolvent de liceu spune că „presa poate pe unii să-i influențeze cu ușurință, pe doar câțiva din populația globului și pe ‘cealantă’ parte a populației mai greu sau chiar deloc.”
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Ştirea zilei
AUTOBUZ ÎN FLĂCĂRI în Alba Iulia, pe strada Iașilor: Intervin pompierii Detașamentul de pompieri Alba Iulia a intervenit, duminică, 13 iulie 2025, în jurul orei 21.00, pentru stingerea unui incendiu în municipiul Alba Iulia, pe strada Iașilor. Citește și: UPDATE VIDEO | Autobuz STP Alba, cuprins de flăcări în Straja. Intervin pompierii din Alba Iulia […]
FOTO | Plutonierul Ioan Mihai Birăuț, de la Batalionul 136 Geniu „Apulum” Alba Iulia, un tânăr pentru care armata nu este un loc de muncă, ci o familie: „Vreau să fiu o mândrie pentru oamenii care cred în mine”
Plutonierul Ioan Mihai Birăuț, de la Batalionul 136 Geniu „Apulum” Alba Iulia, un tânăr pentru care armata nu este un loc de muncă, ci o familie: „Vreau să fiu o mândrie pentru oamenii care cred în mine” Plutonierul Ioan Mihai Birăuț este un nume respectat în Batalionul 136 Geniu „Apulum” din Alba Iulia. Peste ani […]
FOTO | Mihai Șerbănescu, tânăr din Petrești, a fost admis primul la clasa de muzică pop a Conservatorului: „Iubesc muzica de mic”
Mihai Șerbănescu, tânăr din Petrești, a fost admis primul la clasa de muzică pop a Conservatorului: „Iubesc muzica de mic” Mihai Șerbănescu, din Petrești, este unul dintre absolvenții Promoției 2025 cu care Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș se mândrește. A fost admis primul la clasa de Compoziție muzicală – muzică pop a Universității Naționale de […]