Rămâi conectat

Ştirea zilei

PERLE simulare Bacalaureat 2024: „Geto-dacii au continuat să trăiască pe Columna lui Traian” și „După întoarcerea bărbaților din război a avut loc un baby boom”, printre ele

Ziarul Unirea

Publicat

în

PERLE simulare Bacalaureat 2024: „Geto-dacii au continuat să trăiască pe Columna lui Traian” și „După întoarcerea bărbaților din război a avut loc un baby boom”, printre ele

Dezastrul de la simularea Bacalaureatului 2024 se vede cel mai bine în „perlele” din lucrările elevilor. 40% dintre elevii de clasa a XII-a nu au luat nici măcar nota 5 la Limba Română, iar la matematică sau istorie, 35% nu au obţinut nota de trecere.

Citește și: Rezultate simulare BACALAUREAT 2024: Aproape 40% dintre elevii de clasa a XII-a nu au luat nota 5. Situația în județul Alba și în țară

Dacă n-ar fi de plâns, ar fi de râs. Cam aşa este situaţia, după afişarea rezultatelor la simularea examenului de Bacalaureat 2024. Iată câteva dintre perlele găsite în lucrările liceenilor.

”Imperiul Otoman a inventat țările balcanice”

La istorie, un elev a scris că „Geto-dacii au continuat să trăiască pe Columna lui Traian.”, iar „Imperiul Otoman a inventat țările balcanice.”.

Un alt elev a făcut referiri la explozia demografică si a scris că „După întoarcerea bărbaților din război a avut loc un baby boom.”

Tot la istorie, un candidat este convins că: ”În Rusia a avut loc un război civil între cereale și grâu, terminat cu victoria dictaturii.”

În opinia unui alt elev de clasa a 12-a, tara ar trebui condusă de ”o persoană care să știe să scrie și să citească și să nu mai citească discursul scrise pe foi”. Sperăm ca acest adolescent să nu ajungă să ne citească discursuri.

Perle au fost şi la Limba și literatura română.

La cerința de a explica un motiv pentru care tejghelele librăriilor din Paris sunt amplasate până în mijlocul trotuarului, un elev a scris ceva imposibil de înţeles:

„Motivul este că cărțiile ceea ce nu a fost cumpărat, acolo este vânzat mai ieftin și așa cei mai sărac pot să citesc cărțiile.”

La textul argumentativ despre contribuţia presei la formarea gustului artistic al cetățenilor, un viitor absolvent de liceu spune că „presa poate pe unii să-i influențeze cu ușurință, pe doar câțiva din populația globului și pe ‘cealantă’ parte a populației mai greu sau chiar deloc.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Patru elevi de la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir, rezultate remarcabile la olimpiada de limbi romanice: Dănilă Maria Angeles, calificare la etapa națională de limba spaniolă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Patru elevi de la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir, rezultate remarcabile la olimpiada de limbi romanice: Dănilă Maria Angeles, calificare la etapa națională de limba spaniolă Elevii de la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir au reușit o calificare la etapa națională a olimpiadei de limba spaniolă și un premiul III, o mențiune la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea