Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Pericole publice pe șoselele din județul Alba: Șoferi prinși băuți la volan sau fără permis de conducere

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pericole publice pe șoselele din județul Alba: Șoferi prinși băuți la volan sau fără permis de conducere

La data de 11 martie 2022, în jurul orei 18.10, polițiștii Biroului de Ordine Publică, din cadrul Poliției Municipiului Blaj au depistat un tânăr de 16 ani, din Blaj, județul Alba, în timp ce conducea un motoscuter, pe raza localității Tiur, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

La data de 11 martie 2022, în jurul orei 19:00, polițiștii din Ocna Mureș au depistat un tânăr de 17 ani, din oraș, în timp ce conducea, pe strada Digului din Ocna Mureș, o motocicletă neînmatriculată sau neînregistrată și fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și conducerea unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

La data de 11 martie 2022, în jurul orei 21.00, polițiștii rutieri din Câmpeni, în timp ce acționau pe DN1R, pe raza comunei Horea, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat, de 55 de ani, din comună.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest și recoltării de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei, însă acesta a refuzat.

Faţă de conducătorul auto cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

La data de 13 martie 2022, în jurul orei 04,00, polițiștii de ordine publică din Alba Iulia au depistat un bărbat, de 32 de ani, din comuna Cricău, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Piața Iuliu Maniu din municipiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 13 martie 2022, în jurul orei 02,00, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj au depistat un bărbat, de 41 de ani, din comuna Mihalț, în timp ce conducea un autoturism, pe raza comunei, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 13 martie 2022, în jurul orei 00.20, polițiștii rutieri din Sebeș, în timp ce acționau pe strada Zorilor din localitatea Petrești, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 18 ani, din comuna Săsciori, județul Alba.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că tânărul nu posedă permis de conducere, pentru nicio categorie de autovehicule, iar autoturismul i-ar fi fost încredințat, pentru a fi condus pe drumurile publice, de către o tânără de 22 de ani, din Sebeș, cu toate că știa că acesta nu deține permis de conducere.

Față de tânăr, cercetările sunt continuate pentru conducere fără permis, iar față de cea care i-a încredințat autoturismul, cercetările sunt continuate pentru încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, unei persoane care nu deține permis.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Șofer de 35 de ani din Mogoș, suspectat de faptul că s-ar fi urcat la volan sub drogurilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șofer de 35 de ani din Mogoș, suspectat de faptul că s-ar fi urcat la volan sub drogurilor Un șofer de 35 de ani din Mogoș este suspectat de faptul că s-ar fi urcat la volan sub drogurilor. Citește și: FOTO Elevii Liceului Teoretic Teiuș, de vorbă cu doi deținuți din Penitenciarul Aiud, despre prevenirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea