Performanţa PNL va depinde de Teodor Atanasiu! Liderii PNL din Ardeal şi-au făcut strategia în Alba Iulia
Teodor Atanasiu este azi cel mai vechi preşedinte de organizaţie judeţeană a PNL din istoria post-decembristă a României. În condiţiile în care restul fruntaşilor liberali, incluzându-i aici şi pe foşti preşedinţi, Câmpeanu, Stoica, Stolojan, Tăriceanu şi Antonescu care au rămas în urmă pe drumul istoriei, cât şi Relu Fenechiu, Dan Radu Ruşanu sau alţi negociatori ai partidului au clar alte priorităţi, figura lui Atanasiu se distinge cu claritate la vârful PNL.
Fost ministru al apărării, demis abuziv de Traian Băsescu, fost preşedinte al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului, acum deputat şi interlocutor valabil al PDL-ului, prin relaţia foarte bună cu Mircea Hava, vicepreşedintele PDL naţional, Teodor Atanasiu a reuşit să-şi promoveze apropiaţi atât în conducerea partidului, cum ar fi deputatul Dan Motreanu, cât şi în instituţii centrale, cum ar fi Stefan Cosmeanu la ANRE sau pe actualul vicepreşedinte PNL Alba Florin Roman.
Nu acest lucru este atipic pentru politica românească, ci faptul că aproape toţi oamenii promovaţi de Atansiu i-au rămas fideli şi au în continuare relaţii foarte bune cu cel care i-a susţinut. De-a lungul timpului, atât fostul prim-ministru Călin Popescu Tăriceanu, apoi noul preşedinte PNL Crin Antonescu, i-au acordat credit lui Atanasiu, iar când i-au nesocotit alegerile, s-au fript, cum ar fi cazul schimbării candidatului pentru Camera Deputaţilor Angelica Mocan cu fostul pdl-ist Călin Potor care a ajuns deputat PNL numai până a trecut în tabăra PSD-iştilor.
Reuşind în cei peste 20 de ani de preşedinte al PNL Alba să negocieze şi să păstreze foarte multe funcţii pentru membri de partid, greutatea politcă a lui Teodor Atanasiu a ajuns la cele mai înalte cote. Foarte importante în ultimul timp sunt relaţiile umane stabilite cu Klaus Iohannis, cât şi accesul la informaţiile grupului economic german foare puternic din zona Sibiu – Sebeş – Cugir, care i-au creat lui Atanasiu un ascendent asupra celorlalţi lideri PNL din Transilvania. Atanasiu a avut prioritate în a fi persoana pe care liberalul de un an Iohannis se putea sprijini pentru a aduna efectiv partidul în jurul său.
Astfel, pe surse a apărut informaţia conform căreia sâmbătă, 7 iunie, acasă la Teodor Atanasiu au venit şefii de filiale ai PNL din Ardeal, care şi-au stabilit un plan de acţiune politică pentru congresul PNL dar şi pentru viitoarea alianţă cu PDL, care fie se va concretiza într-o fuziune, fie va rămâne la nivelul unui parteneriat care va susţine un singur candidat la preşedinţie. Concret, liderii PNL din Ardeal au stabilit să îl susţină pe Klaus Iohannis preşedinte al PNL, candidat unic la preşedinţia României, dar şi pe Teodor Atanasiu secretar general al partidului – dacă PNL-ul ar fi o societate comercială, funcţia echivalând cu cea de director executiv, adică nu chiar numărul unu, dar mai mult decît locul doi.
Greii PNL din Bucureşti, Rareş Mănescu, Ludovic Orban sau Eugen Nicolaescu, par să nu accepte strategia de acaparare a partidului de către Klaus Iohannis şi Teodor Atanasiu, însă se pare că la nivelul Partidului Popular European succesul “dreptei” româneşti se vede doar cu Klaus Iohanis la conducere. Iar, în acest moment, Klaus Iohanis l-a preluat pe Teodor Atanasiu ca omul pe care se poate baza în organizarea PNL pentru revenirea la guvernare din 2015.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cifrele unui deceniu cu Iohannis Președinte al României. Cristian Păun, profesor universitar originar din Alba: „După zece ani ne aflăm într-o mare fundătură”
Cifrele unui deceniu cu Iohannis Președinte al României. Cristian Păun, profesor universitar originar din Alba: „După zece ani ne aflăm într-o mare fundătură” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu o sinteză în cifre a unui deceniu în care Klaus Iohannis a […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 11 ore
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 19 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii