Percheziții în Alba și alte 11 județe la persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani. Prejudiciu de peste 6 milioane de euro

Joi dimineața, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți efectuat 52 de percheziții în județele Mehedinți, Timiș, Alba, Arad, Ilfov, Dâmbovița, Dolj, Caraș-Severin, Gorj, Olt, Hunedoara, Sălaj și în municipiul București.

Sunt percheziționate atât locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea mai multor infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani, precum și sediile societăților comerciale administrate de acestea.

INFORMARE COVID-19

De asemenea, polițiștii urmează să pună în aplicare 46 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri și dispunerea măsurilor legale.

UPDATE: Potrivit unui comunicat de presă al IGPR, în urma percheziţiilor au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, patru autoturisme în valoare de peste 50.000 de euro, bunuri mobile în valoare de 5.000.000. de lei, documente contabile, 17 monede din aur, bijuterii de aproximativ 40.000 de lei precum şi diferite sume de bani.

————————

Acțiunea, la care participă 162 de polițiști, este coordonată de Direcția de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2008 — 2014, 45 de persoane, în calitate de reprezentanți legali (asociați, administratori, împuterniciți) ai 46 de societăți comerciale, s-ar fi sustras de la plata obligațiilor fiscale pentru societățile comerciale controlate de către ei în mod direct sau prin persoane interpuse.

Aceștia ar fi înregistrat în contabilitatea firmelor mai multe facturi fiscale emise în baza unor operațiuni comerciale fictive (reprezentând cheltuieli cu achiziția de materiale reciclabile, piese auto și accesorii, precum și servicii transport-manipulare), în valoare totală de peste 15 milioane de euro, pentru care ar fi dedus ilegal T.V.A. și ar fi diminuat artificial impozitul pe profit.

Prejudiciul cauzat astfel bugetului de stat este ode peste 6 milioane de euro.

Ulterior, prin intermediul societăților controlate, cei în cauză ar fi efectuat mai multe operațiuni sau tranzacții financiare, urmărind spălarea sumelor de bani.

Aceștia ar fi făcut depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau ar fi rulat aceste valori prin conturile bancare ale societăților, metodă prin care ar fi fost disimulată proveniența banilor.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al S.R.I. (Z.U.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

gu noi sau nu gu noi 29 octombrie 2015 at 9:38

evident ca este vorba de alti procurori decat cei din alba, care probabil dorm si la ora asta.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...