Percheziţii ale procurorilor DIICOT la Sebeș, la cel mai mare exportator de lemn din România – Holzindustrie Schweighofer

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Percheziţii ale DIICOT în acest moment la cel mai mare exportator de lemn din România – Schweighofer Holzindustrie. Procurorii DIICOT şi structuri din poliţie controlează sediul central al companiei precum şi alte 23 de locuri din toată ţara. Prejudiciul estimat de anchetatori se ridică la 25 de milioane de euro. Societatea austriacă este acuzată că, din 2011 până acum, ar fi cumpărat lemn tăiat fără avize sau cu acte false şi l-ar fi exportat. Deocamdată, compania nu a oferit un punct de vedere.

UPDATE: Sunt verificări și la Direcția Silvică Județeană Alba.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Perchezițiile au loc în București și în județele Braşov, Alba, Suceava, Hunedoara şi Bihor, la persoane fizice şi juridice, din care 4 la sediile unor instituţii publice. Ancheta DIICOT vizează destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de deturnare a licitaţiilor publice, evaziune fiscală, concurenţă neloială, tăiere fără drept de arbori şi alte infracţiuni aflate în competenţa acestei unităţi de parchet, scrie Digi24.ro.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul  2011 şi până  în prezent, mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat,  membrii grupului acţionând în vederea deturnării licitaţiilor publice organizate la nivelul unor direcţii silvice pentru a-şi asigura volume suplimentare considerabile de masă lemoasă în vederea procesării, în fabrici specializate în tăierea şi rindeluirea lemnului”, arată procurorii DIICOT.

„În acelaşi scop  unii  agenţi economici au fost înlăturaţi de la licitaţiile de masă lemnoasă şi după caz, impuşi alţii. Totodată, în urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că, o parte din cantitatea de masă lemnoasă recepţionată nu a fost evidenţiată în documente contabile. De asemenea, în cauză există suspiciunea rezonabilă că o parte din masa lemnoasă recepţionată provenea din săvârşirea unor infracţiuni de tăiere fără drept de arbori”, subliniază anchetatorii.

Potrivit acestora, la aceste infracțiuni, membrii grupului infracţional organizat au beneficiat şi de sprijinul unor funcţionari publici.

Prejudiciul estimat se ridică la suma de peste 25 milioane de euro.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

5 Comentarii

Don Costello 30 mai 2018 at 9:26

Din 2011???
Au asteptat, nu glumă! !
Spate puternic. ..Ce face valiza cu euroi!!!

aiureala 30 mai 2018 at 10:03

Doar cine nu vrea nu vede ca pe strada Mircea cel Mare circula ziua si mai ales noaptea camioane cu lemne care se furiseaza pe aici necontrolate. Nu exista nici un control, asa ca trai hotilor de lemne !

HH 30 mai 2018 at 10:34

SPERAM CA NU VIN SA IA DOAR ” TAXA DE PROTECTIE ” !

zoro 30 mai 2018 at 12:08

Pe strada Mircea cel Mare e o problema grava cu camioanele de lemne cu supra tonaj,dar cred ca au uns balamalele si la politia municipala si la primarie ca nu face nimeni nimic!!!Aceiasi problema e si pe strada de la turnatoria veche unde activeaza o firma de transport dar au unblat la aceleasi balamale si ei!!!

ionut 30 mai 2018 at 14:59

s-au apucat brusc sa faca ”curatenie”… praf in ochi, sa para ca nu sunt platiti degeaba…

Comentariile sunt oprite