Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

Pentru 2013, cugirenii vor plăti majorat taxele şi impozitele, cu 10,05%

Alexandra Mates

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

 Potrivit convocării făcute de primărie, luni după-masă a avut loc o nouă reuniune a Consiliului Local Cugir, destinată dezbaterii asupra unui proiect de hotărâre prin care să se stabilească definitiv cuantumul taxelor şi impozitelor locale pentru anul 2013.

Întâlnirea a avut loc la doar două zile, după o altă şedinţă a legislativului local în cadrul căreia s-a aprobat indexarea taxelor şi impozitelor cu 16,05%, conform H G 1309\2012.

După cum se arată în precizările făcute de Executiv, hotărârea de guvern permitea consiliilor locale să menţină la nivelul aprobat sau să diminueze taxele şi impozitele doar după intrarea în vigoare a actului normativ amintit.

În şedinţa de luni, primăria a venit cu un proiect de hotărâre prin care propunea reducerea cu 16,05%, în aşa fel încât taxele şi impozitele să rămână la nivelul anului trecut, aşa cum se vehicula în şedinţa anterioară. Numai că, situaţia avea să fie cu totul alta. Comisia  Buget -Finanţe din cadrul Consiliului Local, prin preşedintele comisiei ec. Cornel Paştină n-a dat aviz favorabil proiectului de hotărâre al primăriei şi a propus ca indexarea de 16,05% să fie redus cu 6 procente, ceea ce înseamnă că anul acesta cugirenii vor plăti majorat aceste obligaţii cu 10,05%.

El şi-a motivat propunerea ţinând seama de faptul că, bugetul consiliului local nu poate suporta toate cheltuielile, într-un an în care trebuie finanţate investiţii la spital, la străzi şi susţinute unele proiecte cu finanţare europeană.

Supus spre aprobare, proiectul de hotărâre a trecut cu 12 voturi pentru, 2 abţineri (PDL) şi 1 vot împotriva (PP-DD).

Constantin Predescu


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

27 mai 2024 | ”Drumul lui Făt Frumos” ajunge la Sebeș: Spectacole inspirate din basmele românești, cu actorul Marian Râlea, în Parcul Tineretului

Ziarul Unirea

Publicat

în

27 mai 2024 | ”Drumul lui Făt Frumos” ajunge la Sebeș: Spectacole inspirate din basmele românești, cu actorul Marian Râlea, în Parcul Tineretului ”Drumul lui Făt Frumos” ajunge  luni 27 mai 2024, la Sebeș. Spectacole inspirate din basmele românești, cu actorul Marian Râlea, vor avea loc în Parcul Tineretului din municipiu. Până vor fi gata […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea