Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Pensionarii care nu folosesc tichetele de călătorie ar putea solicita decontarea lor

Ziarul Unirea

Publicat

în

comisia-de-munca-a-senatului-pensionarii-care-nu-folosesc-tichetele-de-calatorie-ar-putea-solicita-344639Pensionarii din sistemul public de pensii și din celelalte sisteme proprii de asigurări sociale pot solicita Ministerului Transportului compensarea tichetelor de călătorie în bani, se arată într-o propunere legislativă care a primit, marți, raport favorabil din partea Comisiei de muncă a Senatului.

Compensarea va fi făcută în cuantum de 50% din valoarea tichetelor, potrivit unui amendament al comisiei.

Conform inițiatorului, senatorul PSD Alexandru Cordoș, „pensionarii care din cauza vârstei, sărăciei sau distanței față de centrele mari nu folosesc aceste tichete de călătorie să poată să solicite compensarea lor atunci când le primesc, la începutul anului”.

„Cu aceste tichete se realizează o evaziune fiscală. Pensionarii dau aceste tichete aproape pe nimic. Tichetele au o valoare reală și ele sunt decontate apoi pe parcurs. Propunerea nu necesită niciun efort bugetar, ba chiar s-ar realiza o economie la buget”, a adăugat Cordoș.

Propunerea legislativă va intra în plenul Senatului, ca prima cameră sesizată, pentru dezbatere și vot. (C.M.)

sursa:agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

27 Martie: Ziua mondială a teatrului

Bogdan Ilea

Publicat

în

27 Martie: Ziua mondială a teatrului La 27 martie, artiştii şi publicul din toată lumea celebrează ziua mondială a teatrului. Aniversată în fiecare an , a fost instituită în 1961, de Institutul Internaţional de Teatru (ITI), iar din 1962, a devenit un eveniment anual, organizat de centrele ITI şi comunitatea internaţională de teatru. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea