Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Pensionar trimis în judecată pentru șpagă. Acesta lăsase o „ atenţie“ între documentele depuse la Casa de Pensii Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pensionar trimis în judecată pentru șpagă. Acesta lăsase o „ atenţie“ între documentele depuse la Casa de Pensii Alba

Pentru ca dosarul de pensionare să-i fie rezolvat cât mai rapid, un bărbat a lăsat o mică „atenție” de 100 de lei, între documente. Pentru această faptă inculpatul a fost trimis în judecată pentu șpagă.

Un al doilea dosar care se referă la o astfel de infracțiune de dare de mită la Casa de Pensii alba, a fost trimis în judecată. Noul dosar a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Alba, în data de 13 aprilie 2020.

Potrivit anchetatorilor, în 13 iunie 2019, inculpatul (A. Ioan, 61 de ani) a lasat dosarul de pensionare, în care se afla şi cartea de muncă, suma de 100 de lei. Scopul lăsării banilor era acela ca dosarul să fie rezolvat cât mai rapid şi omul să îşi încaseze banii. Casa de Pensii Alba a fost în ultimii ani una dintre cele mai puţin performante instituţii de acest gen din ţară, dosarele fiind procesate în decursul a cel puţin 6 luni, uneori chiar şi ani de zile.

Bărbatul a declarat că a lăsat banii între documente pentru că ştia de la alte persoane că aşa se procedează. Funcţionarul care a descoperit banii a anunţat conducerea instituţiei şi autorităţile judiciare. Prin urmare, peste o lună de zile, în 16 iulie, când bărbatul s-a prezentat din nou la Casa de Pensii Alba, discuţia a fost înregistrată, referirile făcându-se inclusiv la suma de bani lăsată între documente, funcţionarul dându-i acestuia banii înapoi.

La ieşirea din instituţie, bărbatul a fost aşteptat de poliţişti, care l-au ridicat pentru audieri. A fost constituit un dosar penal pentru dare de mită, care a fost trimis, după 10 luni, în judecată la Tribunalul Alba. Un pensionar care a procedat la fel, lăsând 100 de lei pentru a obţine bilete de tratament, a fost condamnat în septembrie 2019 la 1 an şi 8 luni de închisoare cu suspendare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Incendiu în Sebeș la mai multe deșeuri depozite într-o clădire dezafectată. Au intervenit pompierii

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Incendiu în Sebeș la mai multe deșeuri depozite într-o clădire dezafectată. Au intervenit pompierii În jurul orei 16:30, 25 aprilie, pompierii din Sebeș au intervenit pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la mai multe deșeuri depozite într-o clădire dezafectată. Pomperii din Sebeș intervin cu trei autospeciale, 2 ASAS și 1 EPA pentru stingerea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea