Pensionar trimis în judecată pentru șpagă. Acesta lăsase o „ atenţie“ între documentele depuse la Casa de Pensii Alba

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Pensionar trimis în judecată pentru șpagă. Acesta lăsase o „ atenţie“ între documentele depuse la Casa de Pensii Alba

Pentru ca dosarul de pensionare să-i fie rezolvat cât mai rapid, un bărbat a lăsat o mică „atenție” de 100 de lei, între documente. Pentru această faptă inculpatul a fost trimis în judecată pentu șpagă.

Un al doilea dosar care se referă la o astfel de infracțiune de dare de mită la Casa de Pensii alba, a fost trimis în judecată. Noul dosar a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Alba, în data de 13 aprilie 2020.

ELIT

Potrivit anchetatorilor, în 13 iunie 2019, inculpatul (A. Ioan, 61 de ani) a lasat dosarul de pensionare, în care se afla şi cartea de muncă, suma de 100 de lei. Scopul lăsării banilor era acela ca dosarul să fie rezolvat cât mai rapid şi omul să îşi încaseze banii. Casa de Pensii Alba a fost în ultimii ani una dintre cele mai puţin performante instituţii de acest gen din ţară, dosarele fiind procesate în decursul a cel puţin 6 luni, uneori chiar şi ani de zile.

Bărbatul a declarat că a lăsat banii între documente pentru că ştia de la alte persoane că aşa se procedează. Funcţionarul care a descoperit banii a anunţat conducerea instituţiei şi autorităţile judiciare. Prin urmare, peste o lună de zile, în 16 iulie, când bărbatul s-a prezentat din nou la Casa de Pensii Alba, discuţia a fost înregistrată, referirile făcându-se inclusiv la suma de bani lăsată între documente, funcţionarul dându-i acestuia banii înapoi.

La ieşirea din instituţie, bărbatul a fost aşteptat de poliţişti, care l-au ridicat pentru audieri. A fost constituit un dosar penal pentru dare de mită, care a fost trimis, după 10 luni, în judecată la Tribunalul Alba. Un pensionar care a procedat la fel, lăsând 100 de lei pentru a obţine bilete de tratament, a fost condamnat în septembrie 2019 la 1 an şi 8 luni de închisoare cu suspendare.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Gilgameș călare pe Preș 15 aprilie 2020 at 21:46

Ce să zic!! Mare performanță a procurorilor!! L-au prins pe unu care credea că cu 100 de ron desface „farmecele” ce țin ferecată Frumoasa din Pădurea Amețită adică CJP Alba. În Alba nu mai există corupție adevărată decât cimilituri din astea ? Serios ?
Că veni vorba, pe ăia de la casa de pensii nu-i poate nimeni determina să nu se mai miste tango ? 6 luni? Ani de zile ? Omu din ce trăiește in timp ce ei catadicsesc să prelicreze dosare ? Asta nu se vede la Parchet ?

Comentariile sunt oprite