Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

PENSIILE SPECIALE au crescut în ultimii 6 ani cu 73%: „Pentru români nu sunt bani, dar pentru speciali se găsesc mereu” 

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

PENSIILE SPECIALE au crescut în ultimii 6 ani cu 73%: „Pentru români nu sunt bani, dar pentru speciali se găsesc mereu”

Deputatul USR Claudiu Năsui a scris luni, 31 ianuarie, pe Facebook, că au ieşit cifrele despre pensiile speciale pe 2021, iar în ultimii 6 ani. pensiile speciale au crescut cu 73%.

Citește și : O nouă majorare a pensiilor, exclusă în 2022. Guvernul nu va renegocia PNR până în anul 2023

Citește și: Pensii 2022: Majorare pensii ianuarie 2022 • punctul de pensie • ajutorul pentru pensionari • impozitarea pensiilor • pensii militare 2022

”În 2021 au crescut cu încă 8% faţă de 2020”, spune fostul ministru al Economiei, care acuză actuala coaliţie că nu vrea să desfiinţeze aceste pensii. ”Sistemul pensiilor speciale e creaţia PSD-PNL şi nu au nici cea mai mică intenţie să-l elimine. Dimpotrivă, tot ei susţin noi pensii speciale pentru primari şi viceprimari”, spune deputatul.

”Au ieşit cifrele despre pensiile speciale pe 2021. În ultimii 6 ani pensiile speciale au crescut cu 73%.

În 2021 au crescut cu încă 8% faţă de 2020. Pentru români „nu sunt bani”, dar pentru speciali se găsesc mereu bani. Pentru unele categorii de speciali cheltuielile s-au dublat, ba chiar s-au triplat, comparativ cu anii trecuţi. O singură categorie de speciali a fost eliminată: parlamentarii. Deci se poate. Pur şi simplu clasa politică alege să nu o facă”, a scris Năsui.

El precizează că ”singurul motiv pentru care au fost eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor este războiul dus de USR începând cu 2017”.

”Foştii parlamentari se judecă la această oră în sute de procese cu statul român, cerându-şi privilegiile înapoi. Nu suportă să trăiască cu aceleaşi pensii şi aceleaşi reguli ca oricare alt român. Pierd pe linie, pentru că pare că instanţele menţin decizia tăierii”, mai arată deputatul USR.

Citește și: Pensia pentru limită de vârstă 2022: Cine poate ieși la pensie în acest an. Condiții pentru pensionarea pentru limită de vârstă în anul 2022

”Ce fac restul pensiilor speciale? Cresc în continuare bine mersi. Deşi, înainte de alegeri, PSD-PNL clamau că vor elimina pensiile speciale de urgenţă, acum încep să le găsească justificări. Ba că „nu sunt speciale”, ba că sunt „justificate”, ba că unii „au nevoie” de ele (!). Să înţeleagă toată lumea: pensiile speciale pot fi eliminate chiar de mâine. Însă ei promit că o vor face altcândva, în viitor. După următoare alegeri, probabil, să mintă iar lumea că vor să le taie. În realitate, sistemul pensiilor speciale e creaţia PSD-PNL şi nu au nici cea mai mică intenţie să-l elimine. Dimpotrivă, tot ei susţin noi pensii speciale pentru primari şi viceprimari. Acesta este statul specialilor. Unii muncesc şi plătesc printre cele mai mari impozite din toată Europa, alţii se lăfăie în pensii speciale primite pe viaţă doar pentru că au fost conectaţi cu cine trebuie. Cu cât au fost mai apropiaţi de centrii de putere ai statului, cu atât şi-au tras beneficii mai mari din banii noştri”, mai spune Năsui.

sursa: ziare.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea