Rămâi conectat

Actualitate

Pensii private pilonul II: Zeci de mii de pensionari români nu și-au retras banii. Ce transmite ASF

Ziarul Unirea

Publicat

în

URS Construct

Pensii private pilonul II: Zeci de mii de pensionari români nu și-au retras banii. Ce transmite ASF

Autoritatea de Supraveghere Financiară a făcut publică o analiză din care reiese că un număr impresionant de oameni au uitat să își retragă banii de pensie privată.

ASF intenţionează să modifice legea pensiilor private facultative astfel încât administratorii fondurilor să fie obligaţi să-şi informeze cotizanţii asupra posibilităţii retragerii fondurilor când împlinesc vârsta de 60 de ani.

CITEȘTE ȘI: Impozitarea pensiilor mai mari de 4.000 de lei: DOAR sumele care depășesc 2.000 de lei se impozitează cu 10%

Măsura se impune a fi luată având în vedere că 65% dintre persoanele de peste 60 de ani care deţin un cont de pensie privată facultativă (pilon III) au renunţat să mai cotizeze, dar nici nu au solicitat să le fie plătit activul, relevă o analiză a Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), scrie economica.net.

Este vorba de aproape 20.000 de oameni care cel mai probabil au uitat că au aceste conturi oferite în general de angajatori, ca beneficiu suplimentar, nu la cererea directă a cotizanţilor.

Citește și: Calcul pensie 2022: Fromula de CALCUL a pensiei în 2022. Cum se calculează pensia?

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), vrea să impună administratorilor de pensii private facultative (pilon III) să treacă în scrisoarea anuală pe care o trimit clienţilor şi prevederea legală care arată că „participantul care a împlinit vârsta de 60 de ani poate opta pentru solicitarea sumei existente în contul său ca plată unică sau plăţi eşalonate”, arată un proiect de modificare a normei 19/2021.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump? Potrivit ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică (INS),.41.624 de lei este prețul mediu cu care s-a vândut un hectar de teren arabil în România. Harta prețurilor pentru terenurile agricole arată că cel […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea