Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

PENSII 2024 | Pensionare anticipată fără penalizare: Care români pot ieşi la pensie la 60 de ani, după noua lege

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

PENSII 2024 | Pensionare anticipată fără penalizare: Care români pot ieşi la pensie la 60 de ani, după noua lege

O noutate majoră referitoare la posibilitatea pensionării pentru români a fost adusă de Simona Bucura-Oprescu a adus în atenția oamenilor. Potrivit declarațiilor sale, există acum o oportunitate pentru anumite categorii de cetățeni să iasă la pensie la vârsta de 60 de ani, fără să fie penalizați.

Odată cu intrarea în vigoare a noii legi a pensiilor, programată pentru 1 septembrie 2024, se deschide oportunitatea pentru anumiți români de a beneficia de pensie anticipată fără penalizare. Printre aceștia se numără cei care au lucrat în condiții deosebite sau speciale de muncă.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Citește și: Pensii 2024 | Un document suplimentar solicitat la pensionare

Potrivit noilor reguli, pentru fiecare an lucrat în astfel de condiții, se adaugă patru luni la stagiul de cotizare. De asemenea, pentru un an lucrat în condiții speciale de muncă, se adaugă șase luni la stagiul de cotizare.

Beneficiile se adaugă doar pentru perioadele contributive

Este important de menționat că Simona Bucura-Oprescu a subliniat că recalcularea tuturor dosarelor de pensie va fi făcută conform prevederilor legii, indiferent de legea sub care s-a ieșit la pensie. De asemenea, a evidențiat că beneficiile se acordă doar pentru perioadele contributive și că se aplică formula de calcul prevăzută în lege.

O altă categorie de români care poate ieși la pensie anticipat, fără penalizare, sunt bărbații care au un stagiu de cotizare de 40 de ani. Astfel, aceștia pot ieși la pensie la vârsta de 60 de ani, fără nicio penalitate. Totuși, este important de reținut că perioada sub 25 de ani nu aduce puncte suplimentare.

Citește și: Pensii 2024 – noua lege a pensiilor | Cum se poate cumula pensia cu salariul?

„Anii sub 25 de ani nu sunt ani care aduc puncte suplimentare. În momentul acesta, în legea pensiilor avem un stagiu minim de 15 de ani, un stagiu complet de cotizare de 35 de ani şi avem şi o altă noutate în lege, cei care au stagiu de cotizare de 40 de ani pot să iasă la pensie după noua lege, fără nicio penalitate, adică dacă eşti bărbat, ai început la 20 de ani, vârsta maximă limită de pensionare este 65 de ani, poţi să ieşi la 60 de ani fără nicio penalitate.

Este foarte important ca pensionarii să ştie acest lucru, mai ales pensionabilii, să îşi facă planificarea carierei şi a vieţii în funcţie de acest lucru”, a afirmat Simona Bucura-Oprescu, la Prima News.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Taxa pe LUX s-a amânat până pe 30 septembrie: De ce nu s-a putut implementa măsura

Bogdan Ilea

Publicat

în

Taxa pe LUX s-a amânat până pe 30 septembrie: De ce nu s-a putut implementa măsura Taxa pe lux nu se va implementa până în toamnă. Statul a realizat că nu știe ce clădiri sau mașini vor fi impozitate sau cum se va calcula valorea impozabilă.  Executivul nici măcar nu a calculat impactul bugetar al […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea