Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul

Bogdan Ilea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul

În jur de 4 milioane de seniori nu vor primi pensiile până de paște sau doar după paște, datorită poștei române care va avea un program special în următoare minivacanță. Livrarea acestora va începe pe 2 mai, nu în prima zi a lunii, așa cum este normal.

Poșta Română va avea un program special în următoarea minivacanță. Livrarea pensiilor va începe pe data de 2 mai, nu în prima zi a lunii, așa cum se procedează de regulă, aceasta fiind zi liberă, de Ziua Muncii.

În ceea ce privește pensiile pe card, acestea vor fi virate în a 12-a zi a lunii. Ceea ce înseamnă că cei mai mulți pensionari vor primi banii după sărbătorile pascale.

Citește și: Pensii 2024 | Pensionarii care vor lua o pensie mai mică, deși au muncit mai mult – inechități în noua lege a pensiilor

De obicei, pensiile sunt distribuite între prima zi și cea de-a 15-a zi a fiecărei luni.

Poștașii vor fi activi pe data de 2 mai. Astfel încât pensiile distribuite prin intermediul lor vor ajunge la beneficiari încă de vineri.

Minivacanță în România
În acest an, angajații din România beneficiază de zi liberă de 1 Mai, care va pica într-o zi de miercuri şi va fi zi liberă legală, în timp ce bugetarii vor beneficia şi de ziua de 2 mai ca zi liberă, pentru a putea face punte între 1 mai şi 3 mai.

În plus, ziua de 3 mai va fi zi liberă pentru că este Vinerea Mare, iar în ziua de 5 mai este sărbătorit Paștele Ortodox şi va fi liberă, dar este duminică.

Ziua de 6 mai, luni, este a doua zi de Paşte şi va fi considerată, de asemenea, zi liberă. Cu alte cuvinte, nu se va lucra de pe 1 până pe 7 mai inclusiv. Poștașii care vor fi în serviciu pe data de 2 mai vor fi compensați cu o zi liberă ulterior.

Tot din luna mai pensionarii ar trebui să înceapă să primească și deciziile cu noile pensii după recalculare, potrivit antena 3 cnn.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Când începe vacanța de vară 2024: Data la care elevii vor intra în vacanța mare, în funcție de clasă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Când începe vacanța de vară 2024: Data la care elevii vor intra în vacanța mare, în funcție de clasă Vacanţa de Paşte s-a încheiat de câteva săptămâni, iar elevii au revenit în bănci, dar cei mai mulţi dintre ei se gândesc deja la vacanţa mare care nu mai începe la cunoscuta dată de 15 iunie. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea