Rămâi conectat

Actualitate

PENSII 2023: Punctul de pensie se va MAJORA cu 15%. Ce spune premierul Ciucă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

PENSII 2023: Punctul de pensie se va MAJORA cu 15%. Ce spune premierul Ciucă

Pensiile românilor din anul 2023 vor avea parte de noi modificări, după cum anunță și Coaliția.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat luni, la finalul unei ședințe a conducerii liberalilor, că partidul a stabilit să propună în coaliția de guvernare o creștere cu 15% a punctului de pensie.

„Am discutat la nivelul partidului ca trebuie sa gasim acea solutie prin care sa acoperim cresterea inflatiei, cresterea inflatiei in momentul de fata este de peste 15%. Daca bugetul ne va permite, propunerea PNL este de 15%”, a declarat Ciucă.
Social-democrații susțin că discuția despre procentul de majorare a pensiilor trebuie să plece de la un prag de „cel puțin 10%”.

Al treilea partid de la guvernare, UDMR, a anunțat recent la TVR prin vocea liderului formațiunii, vicepremierului Kelemen Hunor, că „punctul nostru de vedere este că pensiile trebuie crescute cu rata inflaţiei – 15-16%”.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat luna trecută că „nu putem să aşteptăm de la pensionar să plătească ei preţul crizelor şi în condinţiile în care avem o inflaţie de peste 15% eu cred că ar fi corect să ţină cont de această inflaţie creşterea şi atunci, după părerea mea, trebuie să fie o creştere mai mare”, dar a precizat că nu știe dacă bugetul permite o creştere de 15%.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea