Pensie de 28 000 de lei pentru Bogdan Licu, viitor judecător constituțional, ieșit la pensie din funcția de procuror
Pensie de 28 000 de lei pentru Bogdan Licu, viitor judecător constituțional, ieșit la pensie din funcția de procuror
Prim-adjunctului procurorului general, Bogdan Licu (52 de ani), se va pensiona începând cu data de 10 iunie din funcția de procuror, pentru a ocupa un post de judecător la Curtea Constituțională. Potrivit unor surse din sistemul judiciar, acesta va avea o pensie de 28.000 de lei.
„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, a hotărât înaintarea către Preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, începând cu data de 10.06.2022, a domnului DIMITRIE – BOGDAN LICU, prim – adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (unanimitate)”, potrivit unei decizii adoptate marți.
În data de 3 mai, Camera Deputaților l-a votat pe Bogdan Licu cu o largă majoritate pentru postul de judecător la Curtea Constituțională.
Licu (propus de PSD) a primit 208 voturi pentru, Cristi Danileț (propus de USR) a primit 59 de voturi, iar Ioan Sabău-pop (propus de AUR) a primit 34.
Bogdan Licu, actual procuror general adjunct, a fost acuzat de mai multe plagiate. A plagiat atât lucrarea de doctorat susținută la Academia SRI, după cum a demonstrat ziarista Emilia Șercan, cât și o carte, potrivit investigației ziaristului Sorin Semeniuc.
Ulterior, Licu a renunțat la titlul de doctor.
La audierile din Parlament, Bogdan Licu a susținut că a ”făcut” două dosare de impact în spațiul public, în care au fost trimiși în judecată doi torționari din închisorile comuniste. Rechizitoriile arată, însă, că ambele anchete au fost efectuate de alt procuror, Denisa Cristodor.
În timpul audierilor de la Camera Deputaților, Bogdan Licu a încercat să explice notele mici obținute la Facultatea de Drept de la universitatea particulară Spiru Haret prin faptul că a muncit de la 18 ani.
”Nu-mi fac cinste notele din facultate, dar trebuie să vă spun că muncesc de la 18 ani. Tatăl meu a decedat când eram mic și am făcut facultatea trebuind să-mi întrețin familia”, a spus Licu
Licu a obținut media 7,54 la licență, iar media anilor de studii din facultate a fost 7,08.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Ce produse și servicii vor fi afectate cel mai mult de valul de SCUMPIRI de la 1 august 2025. Devalorizarea monedei naționale, un scenariu posibil
Ce produse și servicii vor fi afectate cel mai mult de valul de SCUMPIRI de la 1 august 2025. Devalorizarea monedei naționale, un scenariu posibil De la 1 august 2025, vor avea loc noi creșteri de prețuri la toate produsele și serviciile, odată cu intrarea în vigoare a noilor măsuri fiscale adoptate de Guvern. TVA-ul […]
Amenzi drastice pentru cei care hrănesc animale sălbatice: În zonele cu risc crescut de producere a unor incidente ar putea fi montate sisteme video cu circuit închis. „Dacă dai o singură dată mâncare unui urs, l-ai condamnat la moarte”
Amenzi drastice pentru cei care hrănesc animale sălbatice: În zonele cu risc crescut de producere a unor incidente ar putea fi montate sisteme video cu circuit închis. „Dacă dai o singură dată mâncare unui urs, l-ai condamnat la moarte” Ministerul Mediului va crește semnificativ amenzile pentru cei care hrănesc animalele sălbatice, unul din principalele motive […]
Pentru combaterea evaziunii fiscale, ANAF plătește „turnatori” voluntari pentru a „pârî” românii datori la stat
Pentru combaterea evaziunii fiscale, ANAF plătește „turnatori” voluntari pentru a „pârî” românii datori la stat Statul pregătește o măsură inedită de colectare a datoriilor de la cetățeni. Oricine cunoaște persoane rău platnice, poate „pârî” la ANAF în schimbul unei recompense financiare. Planul de guvernare are trei direcții esențiale Potrivit economistului Iancu Guda, planul de guvernare […]