Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Penitenciarul Aiud, din nou în prim-plan

Publicat

în

 • Un deţinut reclamă că şi-a investit banii în patrimoniul instituţiei fără să fie recompensat cu „evidenţieri”
  • Reclamaţia primită (prin intermediari) de la deţinutul Lungu Cosmin Corneliu, la jumătatea lunii ianuarie 2012, prin care acesta invocă presupuse abuzuri consumate în Penitenciarul Aiud

      „Mă numesc Lungu Cosmin Corneliu, născut la 5 decembrie 1976. Momentan mă aflu la Penitenciarul Aiud pentru ispăşirea unei pedepse. Ceea ce m-a determinat a vă trimite aceste rânduri este dorinţa de a vă relata problemele şi abuzurile făcute asupra mea şi a mai multor altor deţinuţi din acest penitenciar de către cadrele acestei unităţi. Cadrele din această unitate ne ademenesc ca apoi să cădem în capcanele lor. În ceea ce mă priveşte, mi s-au promis unele recompense, prin evidenţiere, dacă ajut la înfrumuseţarea secţiilor 1 şi 3. Am cumpărat pe banii mei mochetă, tablouri, ghivece cu flori, vopsea lavabilă, ustensile de reparat şi zugrăvit iar când am cerut recompensele promise au început repercusiunile: mutatul din camerele reparate, tratamentele inumane, ţinut singur în cameră fără voia mea de 3 luni de zile. Am început să am tulburări de comportament, din aceste tratamente de tortură psihică aplicate atât de cei doi şefi de la secţia 1 d-na Nazare, secţia 3 d-l Mărginean Filon, cât şi a d-lui Suhoverschi, şef SAR.
  La toate cele relatate de mine am martori pe: Macovei Mihai, Horvath Romeo, Nicula Marcel, Boroş Adrian cât şi alţii care sunt victimele aceloraşi tratamente abuzive aplicate de către angajaţii acestui penitenciar.
  Am făcut mai multe plângeri la ANP, însă fără vreun răspuns deoarece naşul dlui director de Penitenciar – Nazare este dl. director de la ANP – dl. Băla. De asemenea am făcut plângeri şi la Ministerul Justiţiei cât şi la Preşedinţie însă nu am primit niciun răspuns deoarece cred că au fost sustrase din corespondenţă.
  Menţionez că unele dintre percheziţiile efectuate în prezenţa d-lui şef SAR Suhoverschi s-au desfăşurat fără a mi se permite şi mie să asist, aşa încât mi s-au pus în seama mea anumite lucruri care nu îmi aparţin, percheziţia efectuându-se în timpul mesei de prânz.
  Pentru toate cele relatate îmi asum răspunderea şi vă rog insistent pe dvs. să ne sprijiniţi în demersul nostru de a fi trataţi ca oameni şi de a se respecta regulamentul şi legile acestei ţări. (…)
  Cu stimă, Lungu Cosmin Corneliu”
  N.R. Am primit scrisoarea deţinutului Lungu Cosmin Corneliu prin intermediul unui aparţinător, care ne-a expediat-o, prin poştă, dintr-un judeţ vecin cu Alba. Tot aparţinătorul ne-a comunicat că Lungu Cosmin a ispăşit o bună parte dintr-o pedeapsă primită pentru înşelăciune. Cu toate că Lungu Cosmin a fost condamnat de instanţele româneşti şi a ispăşit o mare parte din pedeapsă, procesul lui pe condamnarea iniţială continuă, prin avocaţi, la CEDO.

 • Răspunsul oficial al comisarului şef Nazare Valentin, directorul Penitenciarului Aiud
  „Referitor la scrisoarea persoanei private de libertate Lungu Cosmin Corneliu înaintată Penitenciarului Aiud prin e-mail, vă comunicăm următoarele:
  În conformitate cu drepturile de care beneficiază orice persoană privată de libertate (şi nu numai), dacă aceasta apreciază că asupra sa au fost comise abuzuri sau a fost supusă la rele tratamente, aceasta se poate adresa organelor statului însărcinate cu efectuarea de cercetări. În acest sens, drepturile persoanelor private de libertate sunt respectate şi garantate în penitenciar, conform legii. Personalul din penitenciar nu are ca atribuţii de serviciu „ademenirea” sau întinderea unor „capcane” în vederea inducerii în eroare a unor persoane private de libertate şi nici nu practică asemenea activităţi.
  Efectuarea curăţeniei în spaţiile de deţinere, menţinerea unei stări administrativ-gospodăreşti corespunzătoare şi respectarea regulilor de igienă individuală şi colectivă, sunt obligaţii prevăzute în Legea 275 din 2006 pentru toate persoanele private de libertate. Persoanele private de libertate pot achiziţiona, din fonduri proprii, materiale pentru igienă personală sau pentru curăţenie. Efectuarea acestor activităţi nu poate fi negociată şi condiţionată de acordarea anumitor recompense. Procedura de recompense este una complexă, include participarea personalului care gestionează nemijlocit anumite activităţi şi aprobarea recompenselor de către o comisie.
  Persoana privată de libertate afirmă că a adresat plângeri diverselor instituţii ale statului. Acest lucru denotă faptul că dreptul de a petiţiona este respectat. Corespondenţa persoanelor private de libertate nu poate fi reţinută decât în condiţiile legii.
  Referitor la percheziţiile efectuate, acestea reprezintă o procedură uzuală din activitatea personalului, iar periodicitatea, durata, locul unde se desfăşoară şi personalul care urmează a fi supus acestor proceduri nu se negociază şi nu se comunică persoanelor private de libertate în cauză.
  Cu stimă, Comisar şef Nazare Valentin, Director Penitenciar Aiud”
 • Au aflat şi organele de cercetare penală că ceva-ceva se întâmplă în Penitenciarul Aiud. Deocamdată, un singur agent are dosar de urmărire penală. Agentul singuratic….
  „Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba a dispus joi, 16 februarie, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore faţă de agentul de penitenciare Nicula Adrian pentru comiterea mai multor infracţiuni, printre care luare de mită şi şantaj. La data de 17.02.2012, inculpatul va fi prezentat Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă. Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba au fost delegaţi de procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba să efectueze acte procedurale în cauză”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul DGA. Tribunalul Alba a respins propunerea procurorilor de arestare pe 29 de zile a agentului de penitenciar Adrian Nicula şi a dispus cercetarea lui în stare de libertate. Inculpatul are însă interdicţia de a părăsi ţara. Decizia Tribunalului nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel.
  În probatoriul organelor de anchetă se arată că perioada octombrie 2011 – 14 februarie 2012, prin încălcarea cu bună ştiinţă a atribuţiilor de serviciu, inculpatul Adrian Nicula a introdus în incinta Penitenciarului Aiud, obiecte interzise la deţinere respectiv, telefoane mobile şi accesorii ale acestora, pentru a fi date unor deţinuţi. Obiectele erau distribuite spre vânzare în interior prin intermediul a doi deţinuţi, S.I. şi N.C. În schimb, inculpatul le-a promis celor doi facilitarea unor vizite suplimentare, evidenţieri de bună purtare şi o anumită cotă parte din sumele de bani încasate din vânzarea telefoanelor. Ulterior, agentul de penitenciar i-a ameninţat că dacă nu o să vândă telefoanele, o să dispună efectuarea unui control în camera în care erau încarceraţi şi alte sancţiuni, modalitate prin care i-a constrâns să-l sprijine în activitatea infracţională.
 • Condamnări ale României pentru nerespectarea drepturilor de detenţie
  „În ultimii ani a crescut numărul condamnărilor României la Curtea Europeană a Drepturilor Omului în cauze care vizează condiţiile de detenţie. (…) în perioada 2008-2010 a crescut numărul condamnărilor (19 în total) din cauza condiţiilor de detenţie din penitenciare, România fiind obligată la plata a aproximativ 240.000 euro reprezentând prejudicii morale şi cheltuieli de judecată. Această tendinţă se va menţine şi în anii următori, pe rolul CEDO aflându-se şi alte dosare având obiect similar. În 2008-2009: 15 condamnări, în 2010: 20 de cazuri, la începutul lunii aprilie 2011, deja se pronunţaseră 3 condamnări. Urmare a numărului mare de cauze pe rolul CEDO, în care statul român este încriminat cu privire la conditiile de detenţie, s-a emis ipoteza existenţei unei probleme sistemice care vizează sistemul penitenciar şi care ar putea face obiectul elaborării şi aplicării unei proceduri de hotărâre pilot a Curţii Europene. (Extras din „Document de politică publică privind îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie”, Ioan Băla, director general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, aprilie 2011).
 • Nicoleta IDITA-TOMUŢA

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Opinii - Comentarii

Ce nume se sărbătoresc de Sfinții Constantin și Elena: În jur de 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica în 21 mai

Publicat

în

Nume care se sărbătoresc de Sf Constantin şi Elena şi nume derivate din Constantin şi Elena care își serbează onomastica.

Sfinții Constantin și Elena: Peste 1,1 milioane de femei şi peste 600.00 de bărbaţi îşi sărbătoresc onomastica în 21 mai, de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena.

Citeşte şi: mesaje de Constantin şi Elena

Dintre cei 1.800.634 de români care îşi serbează onomastica de Sfinţii Constantin şi Elena, 640.518 sunt bărbaţi şi 1.160.116 sunt femei, potrivit statisticilor Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI).

Dintre femeile care îşi sărbătoresc onomastica, 884.229 poartă numele de Elena, 124.773 sunt Ileana şi 69.944 se numesc Lenuţa. Alte 53.613 de femei poartă numele de Constanţa, 26.811 au numele Constantina, 4.279 – Leana şi 1.467 – Nuţi.

Elit - Gustul Desăvârșit

Majoritatea bărbaţilor, respectiv 495.656, se numesc Constantin, alţi 80.037 poartă numele Costel, iar 33.386, Costică. De asemenea, 20.002 de bărbaţi se numesc Costin, 10.487 – Costinel, 635 – Costi şi 315 – Costeluş.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Opinii - Comentarii

Mesaje de Sfinții Constantin și Elena 2022. FELICITARI și URARI pentru cei care își sărbătoresc onomastica

Publicat

în

Sfinții Constantin și Elena 2022Mesaje de Sfinții Constantin și Elena. FELICITARI și URARI pentru cei care își sărbătoresc onomastica

Mesajele de Sfinții Constantin și Elena, felicitări și urări deosebite se trimit în fiecare an celor dragi, pe 21 mai, când sunt sărbătoriți cei doi sfinți împărați. ziarulunirea.ro va pregătit unele dintre cele frumoase mesaje de Sf Constantin și Elena pe care să le trimiți prietenilor, familiei, colegilor sau colaboratorilor:

Mesaje de Sf Constantin și Elena pentru familie și prieteni

-Îţi doresc să ai parte de o zi de nume minunată şi să ştii că eşti şi vei fi mereu iubit/ă de toţi prietenii tai. Cu drag, …

-Este doar încă o zi, dar este cea mai frumoasa din tot anul, căci este ziua ta! La mulţi ani, iubitule/iubito!

Elit - Gustul Desăvârșit

-Dragul meu, cu ocazia acestei zile, îţi urez sa fii mereu sănătos, energic si plin de bucurie. La mulţi ani!

-La Mulţi Ani! Fie ca Sfântul Constantin al cărui nume îl porţi să-şi coboare ochii asupra ta şi să îţi dăruiasca fericirea dorită şi liniştea interioară.

-Cu ocazia zilei onomastice, vreau să îţi spun că pentru mine reprezinţi totul în viaţă şi ca sufletul meu îţi doreşte numai fericire şi împliniri!

-Să-ţi dea Domnul sănătate, judecată inţeleaptă, viaţă lungă pământească, ce doreşti să se împlinească. La Mulți Ani, Elena! La mulţi ani! Sfinţii Constantin şi Elena să te călăuzească mereu!

-De ziua numelui tău, îţi doresc noroc, fericire şi sănătate. Să ţi se îndeplinească toate dorinţele. La mulţi ani, Constantin/Elena!

-Dragă Elena, eşti cea mai bună prietenă pe care o poate avea cineva. Primeşte asadar, din partea mea, multe gânduri bune, urări de sănătate şi un ‘La mulţi ani din suflet!

-Vreau să îţi urez toate cele bune de „Constantin si Elena”! Sfântul căruia îi porţi numele să te ocrotească mereu!

Citește și: Mesaje de Paste fericit. Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti

-Îţi doresc ca de ziua numelui tău să ţi se împlinească toate dorinţele, să fii fericit, iubit, să ai parte numai de raze de soare în viaţă. La mulți ani!

-Să bem! Ziua de azi a început bine, pentru că este ziua numelui tău! Aşa că îţi reamintesc că ai lângă tine cei mai buni prieteni şi, bineînţeles, că azi dai de băut!
-Cu ocazia onomasticii, vreau să îţi spun că pentru mine reprezinţi totul în viaţă şi că sufletul meu îţi doreşte numai fericire şi împliniri! La Mulți ani, Constantin!

-E ziua ta, dragă Elena! Îţi urez cele mai frumoase clipe, bucurie, speranţă şi multe, multe împliniri! La mulţi ani, cu ocazia zilei de „Sfinţii Constantin şi Elena”! Să ai parte de bucurii!

-La mulţi ani şi mult noroc în această zi specială. Îţi dorim să ţi se indeplinească toate dorinţele. Cu ocazia Sfinţilor Constantin si Elena, îţi dorim sanatate şi numai bucurii.

-La Mulţi Ani! Fie ca Sfântul Constantin al cărui nume îl porţi să-şi coboare ochii asupra ta şi să îţi dăruiasca fericirea dorită şi liniştea interioară.

Citește și: Mesaje de SFANTUL Ilie. Urări, SMS-uri şi felicitări pe care le poţi transmite celor îşi serbează onomastica

-Fie ca adierea vântului lin al acestei zile frumoase de primăvară să te mângâie cu mirosul îmbietor al florilor de mai, iar sufletul să-ti rămână deschis către calea fericirii si împlinirii eterne!

-Dragul meu, cu ocazia acestei zile, îţi urez sa fii mereu sănătos, energic si plin de bucurie. La mulţi ani!

-Cu ocazia zilei onomastice, vreau să îţi spun că pentru mine reprezinţi totul în viaţa şi ca sufletul meu îţi doreşte numai fericire şi împliniri!

-La zi aniversara noi îţi urăm numai de bine, îţi dorim sănătate, împliniri, realizări şi îţi uram un sincer „La mulţi ani!”

-Este minunat sa ştii ca cineva te place, cineva se gândeşte la tine, cineva are nevoie de tine… dar e si mai minunat să ştii ca exista cineva care nu-ti uita niciodată ziua de nume. La Mulţi Ani!

Mesaje de Sf Constantin și Elena pentru colegi și colaboratori

-Sfinţii Constantin şi Elena să vă aducă liniște, sănătate și binecuvântare!

-Cu ocazia sărbătoririi numelui primiţi un călduros “La mulţi ani”, multă sănătate multe realizări si tot ce vă doriţi lângă cei dragi!

-Pentru tot ceea ce ai încercat să faci până acum şi nu ţi-a ieşit, pentru tot ce ai construit dar s-a ruinat, pentru tot ce ai căutat în zadar şi nu ai găsit, azi ai voie mai mult ca oricând să crezi într-o minune. Este ziua ta şi numai a ta. Azi trebuie să crezi în visele tale! La mulţi ani!

-Sfântul căruia îi purtaţi numele să vă ocrotească în fiecare zi, să vă aducă liniste şi pace şi să nu lase ca speranţa să se stingă din sufletul dumneavoastră. La mulţi ani cu împliniri şi momente frumoase în viitor!

-Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să vă însotească pretutindeni. Va doresc o zi de Sf. Constantin şi Elena cât mai frumoasă!

-O zi specială pentru un angajat deosebit. La multi ani de ziua numelui tau!La mulţi ani şi mult noroc in aceasta zi speciala. Iti dorim sa ti se indeplineasca toate dorintele. Sănătate si numai bucurii!

-La mulţi ani cu sănătate, Cu belşug şi cu de toate, Bucurii şi nestemate, De-acum şi pe mai departe. La multi ani, Constantin/Elena!

Mesaje deosebite de Sf Constantin și Elena

-Un gând senin și câteva șoapte trimise din zări îndepărtate să-ți spună la ureche clipe curate, iubire, fericire, sănătate! La mulți ani de Sf Constantin și Elena!

-Cu ocazia zilei onomastice, îţi doresc o oră de linişte, o zi senină, o săptămână de bucurii, o lună de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire şi iubire. La mulţi ani!

-Fie ca adierea vântului lin al acestei zile frumoase de primăvară să te mângâie cu mirosul îmbietor al florilor de mai, iar sufletul să-ti rămână deschis către calea fericirii si împlinirii eterne!

-Să-ţi dea Domnul sănătate, judecată inţeleaptă, viaţă lungă pământească, ce doreşti să se împlinească!

-Sfinţii Constantin şi Elena să te călăuzească mereu! Cele mai calde urări de bine, sănătate şi fericire, de ziua numelui. La mulţi ani, Constantin!

Citește și: Mesaje de Sfânta Maria. Ce felicitări, urări și SMS-uri le poți trimite persoanelor care își serbează onomastica

-E ziua ta, dragă Elena! Îţi urez cele mai frumoase clipe, bucurie, speranţă şi multe, multe împliniri!

-La Mulţi Ani, Elena! Sper să se spargă conducta fericirii pe strada vieţii tale.
Citeşte întreaga ştire: Mesaje de Sf. Constantin și Elena – Cele mai frumoase urări și felicitări

-Cele mai frumoase flori, cele mai sincere urări pentru o zi minunata si un an plin de realizari. La multi ani infloritori! Îți doresc ca ziua numelui să îți aducă multe motive de a sărbători. La mulți ani!

-Florile din luna mai să îţi aducă multă iubire în suflet, sănătate, admiraţia celor dragi şi multe dorinţe împlinite. La mulţi ani de ziua numelui!

-Cu ocazia zilei Sfinţisorului tău, îţi doresc o oră de linişte, o zi senină, o săptămână de bucurii, o lună de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire şi iubire. La mulţi ani!

-Îţi urez „La mulţi ani”, pentru că porţi acest nume, si fie ca Sfântul Constantin pe care îl reprezinţi, sa-si coboare ochii asupra ta si sa iti daruiasca fericirea dorita si liniştea interioara.

-La Mulţi Ani Constantine şi sper sa se spargă conducta fericirii pe strada vieţii tale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Opinii - Comentarii

De ce să cumpărați o mașină de spălat vase în 2022? (P)

Publicat

în

Există încă persoane care nu cred că mașina de spălat vase este esențială în bucătărie. S-ar putea crede că este mai puțin importantă decât un frigider sau un cuptor, dar toți cei care dețin o mașină de spălat vase spun că nu s-ar putea lipsi de ea! O mașină de spălat vase vă economisește mult timp și bani! Vă prezentăm aici toate motivele întemeiate pentru a trece de la mănușile și buretele de spălat vase la o mașină de spălat vase de sine stătătoare sau încorporată, pentru a vă elibera în sfârșit de această sarcină plictisitoare și repetitivă în gospodărie.

Economisiți timp prețios!

Aveți o viață suficient de ocupată încât să nu vreți să pierdeți timpul cu treburile casnice. Spălarea manuală a tuturor vaselor pentru o masă poate dura până la 60 de minute (gândiți-vă la farfurii, tacâmuri, pahare, dar și la oale și tigăi și ustensile de bucătărie…) Chiar dacă un ciclu de spălare a vaselor durează mai mult, trebuie să petreceți doar 9 minute pentru a încărca aparatul – o economie de timp bine meritată de 51 de minute!

Spălatul vaselor în mașină vă economisește până la 3 zile de liniște pe an, comparativ cu spălarea manuală: gândiți-vă la weekendul prelungit pe care l-ați putea avea!

Economisiți apă și energie electrică

Renunțați la ideea greșită că spălarea manuală a vaselor economisește apă. De fapt, este adevărat chiar contrariul. Folosirea unei mașini de spălat vase este mult mai eficientă din punct de vedere energetic decât spălarea manuală a vaselor. Mașinile de spălat vase sunt concepute pentru a spăla eficient cu o cantitate minimă de apă – aproximativ zece litri de apă. Spălarea cu mașina de spălat vase este mult mai ecologică decât spălarea manuală (studiu Eurofins 2008):

Elit - Gustul Desăvârșit

În medie, pentru un ciclu de spălare, utilizarea unei mașini de spălat vase economisește 70% din apă (35 de litri) în comparație cu spălarea manuală.

Această economie poate ajunge la peste 87% din consumul de apă (90 de litri) și 70% din consumul de energie (1,9 kWh) dacă spălați manual și lăsați apa să curgă continuu.

Bucurați-vă de vase perfect curate

Știați că, pentru a curăța vasele în mod corespunzător, apa trebuie să aibă o temperatură de peste 60°C? Atunci când se spală manual, apa este de obicei la 27,5°C, ceea ce este pur și simplu insuficient de fierbinte. Apa din interiorul unei mașini de spălat vase este încălzită la 70°C, astfel încât vasele nu numai că sunt impecabil de curate, dar sunt și perfect igienizate.

Păstrați vasele și paharele preferate

Este mult mai sigur să spălați vasele fragile în mașina de spălat vase. Atunci când manipulați pahare fragile cu mâinile săpunite în chiuvetă, riscați să le deteriorați sau să le spargeți. Ca să nu mai vorbim de cuțitul pe care l-ai lăsat sub spumă și care te-ar putea răni.

Fă-ți lucrurile mai ușoare!

Odată ce v-ați cumpărat mașina de spălat vase, nu vă puteți imagina cum ar fi să trăiți fără ea. Tot ce trebuie să faceți este să încărcați și să descărcați rapid vasele, datorită unei serii de funcții inteligente care vă permit să optimizați depozitarea în coșuri, să spălați vasele și tigăile fără efort și să eliminați bacteriile de pe ustensilele dvs. Spălarea vaselor în mașina de spălat vase devine o sarcină mult mai ușoară decât să stai la chiuvetă ore întregi în fiecare săptămână!

Ai grijă de mâinile tale!

Gândiți-vă la acele mâini pe care le folosiți în fiecare zi! Pe lângă faptul că economisiți timp, apă și energie și vă bucurați de vase curate fără efort, mâinile dumneavoastră nu mai sunt afectate de apă și de substanțele chimice din detergenți, cum ar fi lichidul de spălat vase sau degresanți. Iar în aceste vremuri în care gelul hidroalcoolic este rege, a da o pauză mâinilor tale va fi o idee perfectă chiar și pentru cea mai sensibilă piele!

Bucurați-vă de o mașină de spălat vase oriunde, chiar și în cele mai mici spații!

Aveți probleme în găsirea unui spațiu pentru o mașină de spălat vase? Doriți ca mașina dumneavoastră de spălat vase să fie cât mai discretă posibil? Suferiți de probleme de spate și vă este teamă să cumpărați o mașină de spălat vase? Știați că există modele cu lățimea de 45 cm și că acestea au toate avantajele modelelor standard de 60 cm? O mașină de spălat vase de 45 cm este soluția pentru a optimiza designul bucătăriei dvs. și pentru a uita de corvoada spălatului. De asemenea, puteți alege o mașină de spălat vase încorporabilă pentru a beneficia de numeroasele sale avantaje în mod discret și chiar să o instalați la înălțime pentru a fi ușor accesibilă în bucătărie. Totul este posibil pentru a vă satisface nevoile!

Alegeți dintr-o gamă variată de mașini de spălat vase

Există o mașină de spălat vase pentru fiecare bucătărie! Fie că sunteți în căutarea unei mașini de spălat vase independente ușor de instalat, a unei mașini de spălat vase încorporate cu un panou de control vizibil sau a unui model complet integrat, ascuns în spatele uneia dintre ușile bucătăriei, există o mașină de spălat vase care să se potrivească nevoilor dumneavoastră și bucătăriei dumneavoastră.

Pentru un acces mai ușor, luați în considerare ridicarea mașinii de spălat vase! Pentru a economisi timp atunci când încărcați și descărcați mașina de spălat vase, sistemul de instalare pe coloană, disponibil la unele modele, vă permite să ridicați aparatul până la 60 cm în înălțime. Acest lucru facilitează accesul la vasele dumneavoastră. Totul este posibil!

Un alt argument! Bucurați-vă doar de vremurile bune!

Mașina de spălat vase permite evitarea mai ușor a întrebării „cine va spăla vasele în continuare?”, care ar putea duce la o ceartă și ar putea strica seara. Toată lumea își pune tacâmurile și farfuriile pe măsură ce merge, iar când vine vorba de golit, este și rândul fiecăruia! Este cheia unei bucătării primitoare, fără vase murdare care să aștepte în chiuvetă, și pentru a păstra doar amintirile frumoase ale gătitului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare