Rămâi conectat

Ştirea zilei

Pedepse cu închisoarea pentru doi ciobani, tată și fiu, după ce au „rupt” în bătaie doi bărbați pe o pășune din Gârbova

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Doi bărbaţi, tată şi fiu, au fost condamnaţi, definitiv, la pedepse cu închisoarea, cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor.

Cerciu Gheorghe senior şi Cerciu Gheorghe junior au primit fiecare pedeapsa de 5 ani de închisoare, la Curtea de Apel Alba Iulia, care a scăzut pedepsele cu aproape jumătate față de cele dispuse de Tribunalul Alba. Sentința definitivă a fost pronunțată în 6 noiembrie 2019. Fapta pentru care sunt judecaţi cei doi bărbaţi a avut loc în 2015, pe o păşune din comuna Gârbova. Cei doi ciobani au bătut cu bâtele alte două persoane, socru şi ginere.

A fost un conflict spontan care, însă, a avut urmări foarte grave. Cele două victime au primit 30-35 zile, respectiv 45-50 de zile de îngrijiri medicale. Cei doi inculpaţi au mai fost obligaţi să plătească daune morale totale de 100.000 de lei şi daune materiale în valoare de 680 de lei. ”Desfiinţează sentinţa atacată sub aspectul laturii penale, privind individualizarea judiciară a pedepselor principale aplicate inculpaților, şi, procedând la o nouă judecată, în aceste limite: Reține în favoarea inculpaţilor circumstanţele atenuante. Reduce durata pedepsei principale aplicate inculpatului Cerciu Gheorghe senior de la 7 ani și 6 luni închisoare la 5 ani închisoare.

Reduce durata pedepsei principale aplicate inculpatului Cerciu Gheorghe junior de la 7 ani și 6 luni închisoare la 5 ani închisoare, urmare a reținerii circumstanței atenuante”, se precizează în minuta sentinței definitive.

”Inculpații au acționat cu intenția directă de a suprima viața persoanelor vătămate, aspect dovedit prin modul de comitere al faptei – fiind vorba de o lovitură aplicată pe la spate victimei V. D. (în vârstă de 62 de ani) cu o bâtă ciobănească, lovitură aplicată de sus în jos, persoana vătămată aflându-se în imposibilitate de a se apăra, fiind luată prin surprindere.

”Lovitura a avut ca urmare fracturarea apofizei spinoase, chiar dacă victima purta pe cap o căciulă cu cozoroc din pânză groasă (aspect ce dovedește intensitatea cu care a fost aplicată lovitura) și apoi inculpatul Cerciu Gheorghe sr. a continuat în timp ce victima era căzută la pământ, alăturându-i-se în agresiune și Cerciu Gheorghe jr., cei doi aplicând lovituri repetate cu corpuri dure – bâte ciobănești, peste cap și corp victimei, ce i-au cauzat leziuni la nivelul capului și al corpului, fiind vorba de 7 – 8 lovituri aplicate cu corp contondent, așa cum rezultă din raportul de expertiză medico-legală.

De asemenea, cu aceeași intenție inculpații au acționat și asupra victimei S. A. V., care a sărit în apărarea socrului său, pentru a stopa agresiunea inculpaților și a nu-i suprima viața, împrejurare care i-a determinat pe inculpați să-și concentreze acțiunea asupra acestei victime, care a fost lovită în zona capului de către inculpatul Cerciu Gheorghe jr., iar când a parat a doua lovitură i-a fost fracturat antebrațul stâng, după care inculpații au continuat să-i aplice lovituri peste corp victimei”, se precizează în rechizitoriul procurorilor.

Pe lângă loviturile care au fost aplicate în cap sau care au vizat capul, cei doi agresori nu s-au oprit, ci au continuat să lovească repetat cu bâtele ciobănești în timp ce victimele erau căzute la pământ și fără apărare, ”împrejurări ce dovedesc fără echivoc că inculpații au urmărit suprimarea vieții victimelor, care au și fost amenințate cu moartea în timpul loviturilor, de către inculpați”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș

Ioana Neag

Publicat

în

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș Bibliotecarul hunedorean Avram Iancu, a navigat 87 de km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș, la invitația lectorului universitar Horea Nascu. ”Crăișorul apelor”, așa cum a fost numit în urma performanțelor sale, Avram Iancu s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea