Pedeapsă neobișnuită pentru încălcarea carantinei. Autoritățile indiene au obligat 10 turiști să-și ceară scuze în scris, de 500 de ori

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

India este cunoscută pentru pedepsele neobișnuite pe care le aplică celor care încalcă restricțiile privind circulația în această perioadă. Autoritățile indiene au obligat zece turiști să-și ceară scuze în scris, de 500 de ori, după ce au încălcat restricțiile pentru prevenirea infectării cu Covid.

Turișii, din Australia, Mexic, Statele Unite, Austria și Israel, au fost prinși de autorități, în timp ce făceau o plimbare, în weekend, în orașul indian Rishikesh, localitate devenită celebră după vizita celor de la The Beatles din 1968.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Drept urmare, au fost obligaţi să-și ceară scuze în scris nu o dată, ci de 500 de ori, scriind: “N-am respectat regulile de carantină și îmi pare rău”, a informat poliția locală indiană.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Neobişnuita pedeapsă a fost dată în contextul în care India a impus o perioadă de izolare de 21 de zile la nivel naţional, care a intrat în vigoare pe 25 martie, locuitorilor fiindu-le permisă părăsirea caselor doar pentru a-şi procura bunuri esenţiale şi medicamente.

“Sunt oaspeţi în ţara noastră, dar încalcă regulile în mod repetat plimbându-se”, a precizat el, adăugând că la Rishikesh, un oraş sfânt, extrem de popular în rândul celor care practică yoga, se află în prezent circa 600 de turişti.

Poliţia indiană a recurs la modalităţi neobişnuite de a-i trata pe cei care încalcă măsurile de de izolare, care au mers de la a-i speria cu căşti în forma noului coronavirus, a-i obliga să facă genuflexiuni la a-i ameninţa cu izolarea într-o cameră în care sunt difuzate pe bandă rulantă cântece de la Bollywood.

India a înregistrat până acum peste 9.600 de cazuri de infectare cu virusul COVID-19, 331 de cetățeni pierzând lupta cu boala.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419