Rămâi conectat

Curier Județean

„Pe Drumurile Romane în Ţara Moţilor”, expoziţie foto vernisată la Muzeul Unirii

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Azi, 26 august 2011, la ora 12.00 la Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia va fi vernisată expoziţia de fotografii „Pe Drumurile Romane în Ţara Moţilor”. Expoziţia aduce în scenă patrimoniul cultural din Ţara Moţilor şi vestigiile limitrofe, aşa cum au fost ele imortalizate fotografic de participanţii la cele două ediţii, din 2009 şi 2010. „Drumurile romane din Ţara Moţilor sunt puţin cunoscute şi necartografiate, deşi prin bogaţia de informaţii istorice pe care le poartă şi prin frumuseţea zonelor pe care le traversează, ele merită să fie introduse în turismul cultural, după modelul european”, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei de cultură. Programul „Pe Drumurile Romane în Ţara Moţilor” al Universităţii de Vară de restaurare de monumente şi situri, care se găseşte anul acesta la a III-a ediţie, are ca scop recunoaşterea valorii istorice ale acestor vestigii şi introducerea lor în reţeaua turistică a „Drumurilor Romane” din Europa. Evenimentul este organizat Consiliul Judeţean Alba, Rencontres du Patrimoine Europe – Roumanie (RPER), Institutul Cultural Român, şi Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia ca prolog al celei de a III-a ediţie a programulului „Pe Drumurile Romane în Ţara Moţilor”. Expoziţia este găzduită de Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia în perioada 26 august – 30 septembrie 2011. (I.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea