Ziarul Unirea

Pe ce se bazează viziunile optimiste prezidenţiale şi guvernamentale, privind viaţa în roz care ne aşteaptă în 2011?

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

„Economia arată semne că suntem pe drumul cel bun. (…) Să nu facem paşi înapoi acum când suntem aproape de a ieşi din recesiune şi de a merge pe drumul cel bun”, ne spunea premierul Boc în luna octombrie a acestui an de la tribuna Parlamentului.
Dar rezultatele economice ale trimestrului trei l-au contrazis ulterior pe domnul Boc cel Optimist: România a înregistrat, în trimestrul trei, o scădere economică de 0,7% faţă de trimestrul anterior, a anunţat, recent, Institutul Naţional de Statistică. Comparativ cu primele nouă luni ale anului trecut, PIB-ul României a scăzut, în primele trei trimestre din 2010, cu 2,3%. „Conform primelor estimări, produsul intern brut în trimestrul III 2010 a fost, în termeni reali, mai mic cu 0,7%, comparativ cu trimestrul II 2010 (date ajustate sezonier). Faţă de trimestrul corespunzator din anul 2009, produsul intern brut a înregistrat o scădere cu 2,5% pe seria brută şi cu 2,3% pe seria ajustată sezonier. În perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2010, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul 2009, produsul intern brut s-a redus cu 2,3%, pe seria ajustată sezonier şi cu 1,9% pe seria brută”, se arată în raportul INS.
Deşi premierul le-a promis românilor, în fiecare lună din 2010, că o vor duce mai bine, deciziile pe care le-a luat în acest an i-au contrazis în mod flagrant susţinerile verbale, deoarece acestea au fost rapid transformate, fără nici cea mai mică mustrare de conştiinţă, în cele mai grele măsuri de austeritate, unele dintre cele mai drastice şi mai fără sens de care a avut parte vreo ţară din Europa, pe tot parcursul acestei dificile crize de care majoritatea au şi scăpat între timp.
De la reduceri salariale fără precedent şi creşteri fulminante de taxe şi impozite, românii au parte, mai nou, de reducerea substanţială a indemnizaţiei pentru creşterea copilului de până la doi ani, precum şi a perioadei de acordare a acesteia, de la 2 ani la un an, dar şi de impozitarea pensiilor sau alte invenţii, din ce în ce mai usturătoare pentru români, care nu au nicio legătură cu optimismul verbal al premierului Boc!
Fiecare român simte acut pe pielea lui că o duce din ce în ce mai rău, de vreo doi ani, că i-au scăzut veniturile la jumătate faţă de sfârşitul anului 2008 şi că i-au crescut grijile şi cheltuielile în mod galopant! Şi, tot în acest timp, soluţiile de ieşire din criză şi de redare a stabilităţii vieţii de zi cu zi a românilor întârzie să se întrevadă, în vreun fel la orizont, deşi promisiunile portocalii în acest sens, nu mai contenesc să înflorească!
În luna mai 2009, când domnul Boc ar fi trebuit deja să ia o mulţime de măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare şi guvernamentale, pentru ca în 2010 să nu se ajungă la reducerile drastice de venituri care le-a transformat românilor viaţa într-un coşmar, preşedintele României era de părere că în România nu se pune problema unei recesiuni: „Suntem în criză, dar nu putem vorbi despre recesiune în România”, afirma Traian Băsescu la acea vreme, contrar adevărului din terenul economic!
Cum ar mai putea, oare, vreun român să creadă în optimismul bocian sau în cel prezidenţial, dacă în fiecare zi are parte de încă o tăiere de venit sau de încă o cheltuială inventată în plus, decise oricând şi oricum, fără discernământ, de mărinimosul guvern Boc al Cincilea, la îndemnul preşedintelui Băsescu?
Teodor ATANASIU,
deputat PNL Alba

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Anunț începere proiect „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” pentru SC LUK DE LUX SRL

Comunicat de presă 04.01.2021 ANUNŢ DE ÎNCEPERE PROIECT  “Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” din cadrul schemei de ajutor… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Anunț demarare proiect – Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor pentru beneficiar SC OPAL DESIGN SRL

Comunicat de presă 06.01.2021 ANUNȚ DEMARARE PROIECT „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” din cadrul schemei de ajutor de… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă: DIROM INTERTRANS SRL anunță lansarea proiectul cu titlul „Dezvoltare Dirom In-tertrans SRL” înscris în cadrul Măsurii „Granturi pentru capital de lucru”

Comunicat de presă 30.12.2020 Comunicat de presă demarare proiect DIROM INTERTRANS SRL anunță lansarea proiectul cu titlul ”Dezvoltare Dirom Intertrans… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă – implementarea proiectului „Modernizare birou de topografie prin achiziționare de echipamente și tehnologii noi”

Comunicat de presă ”MODERNIZARE BIROU DE TOPOGRAFIE PRIN ACHIZIȚIONARE DE ECHIPAMENTE ȘI TEHNOLOGII NOI” ADY GEO TOP SRL, cu sediul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă: Municipiul Alba-Iulia anunță începerea lucrărilor de reabilitare termică a blocurilor de locuințe din municipiul Alba Iulia – Lot 1.4

Comunicat de presă Comunicat de presă  18 Decembrie 2020 Municipiul Alba-Iulia anunță începerea lucrărilor de reabilitare termică a blocurilor de… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro