Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

Pe când Cetatea Alba Carolina în metavers? Sociologul Alin Tomuș: „Digitalizarea înseamnă crearea unor procese care să-i dea omului timp să fie creativ”

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Pe când Cetatea Alba Carolina în metavers? Sociologul Alin Tomuș: „Digitalizarea înseamnă crearea unor procese care să-i dea omului timp să fie creativ”

Conceptul de metavers este nou și există încă dezbateri considerabile despre cum să-l definim. Toate aceste încercări de definire presupun că realitatea extinsă, o combinație de medii de realitate augmentată, virtuală și mixtă care sunt accesibile și interactive în timp real, va fi punctul de intrare pentru metavers.

Lucruri precum mersul la un concert virtual, o călătorie online, cumpărarea și probarea de haine digitale ar fi putea deveni posibile în metavers.

Pe când Cetatea Alba Carolina în metavers? – este întrebarea-provocare lansată, într-o emisiune de la Radio Unirea FM Alba Iulia, de către sociologul Alin Tomuș.

”Gândiți-vă la procesele de digitalizare! Ce înseamnă ele de fapt? În percepția unora digitalizare înseamnă că mâine directorul general aduce telefoane noi și implementează niște sisteme din această sferă care vă ușurează munca. În sine digitalizarea nu înseamnă asta, ci crearea unor procese care să-i dea omului timp ca să fie creativ.

Gândiți-vă ce ar însemna pentru Alba Iulia să dețină un specialist care să poată să „mute” ideea de turism și de Cetate în metavers! Gândiți-vă ce ar însemna pentru Alba Iulia să dețină un funcționar virtual care să răspundă permanent necesităților! Ce ar însemna să dețină un arhitect virtual… Ce ar însemna ca lumea să poată să viziteze Cetatea de tip Vauban în metavers…”, sunt temele de reflecție propuse de sociologul albaiulian.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Finala la Forţele Aeriene a Campionatului militar de tenis la Alba Iulia. Peste 20 de pasionați se întrec în această săptămâna la Baza Sportivă „Constructorul”

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Finala la Forţele Aeriene a Campionatului militar de tenis la Alba Iulia. Peste 20 de pasionați se întrec în această săptămâna la Baza Sportivă „Constructorul” Peste 20 de pasionați de tenis participă săptămâna aceasta la Alba Iulia la Campionatul militar de tenis – finala pe Forțele Aeriene, organizat de Secția Educație Fizică Militară în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea