Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, Retter, cel mai important prestator român, amenință cu retragerea de pe șantier!
Criză fără sfârșit: cel mai important prestator român de pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeș – Turda amenință cu retragerea de pe șantier! • *Retter acuză antreprenorul grec Aktor de restanțe în valoare de 10 milioane de lei iar pe CNAIR de dezinteres față de firmele românești!
Primăvara anului 2020 riscă să prindă tot ”înghețate” lucrările pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeș – Turda, care de mult trebuia finalizat. În ciuda imboldului pe care noul ministru al Transporturilor, Lucian Bode, a încercat, mai mult demonstrativ, să îl dea antreprenorilor în cadrul vizitei pe care a efectuat-o pe șantier la începutul lunii ianuarie, ocazie cu care a purtat discuții cu reprezentanții firmelor constructoare, criza continuă.
Retter, una dintre cele mai importante și serioase firme prestatoare ale Aktor, care se ocupă de montarea majorității suprastructurilor de pe lotul 2, este la un pas să se retragă de pe șantier. Motivul pricipal ar fi restanțele bănești pe care antreprenorul general Aktor le are față de ea, în total circa 10 milioane de lei. Astfel, lotul 2 riscă să rămână cu totul în aer în ce privește structurile.
Guido Retter, administratorul Retter, spune că este hotărât să solicite rezilierea contractului cu Aktor și să plece de pe șantier în cel mai scurt timp dacă nu i se va plăti o parte din suma datorată pentru lucrările deja prestate. El a făcut cunoscută situația și ministrului Transporturilor Lucian Bode cu ocazia vizitei pe care a acesta a întreprins-o pe loturile 1 și 2 ale A10 în urmă cu două săptămâni, Guido Retter precizând atunci că nu poate accepta ca un concern internațional să-i falimenteze firma.
Totodată, în încercarea de a evita asemenea situații, firma Retter a solicitat în mai multe rânduri să fie acceptată de către CNAIR ca subcontractant direct și, ca atare, să fie plătită direct dec ătre CNAIR, și nu prin Aktor.
”Vom înceta lucrările dacă Retter nu va fi acceptată de către CNAIR ca și subcontractant pentru a deveni, pe viitor, independent de neplățile antreprenorului general Aktor. Avem lucrări prestate și neplătite în valoare de circa 10 milioane de lei. Am lucrat inclusiv iarna și inclusiv pe timp de noapte. Este păcat și dezamăgitor că CNAIR nu este receptiv la nevoile și doleanțele firmelor românești, responsabile de progresele reale care s-au făcut pe șantierul lotului 2.
În aceste condiții ne vedem nevoiți să oprim munca în șantier și vom cere în instanță drepturile legale, mai ales acela de a fi plătiți!”, a precizat Guido Retter pentru ziarul Unirea. Termenul-limită până la care Retter este dispus să aștepte remedierea situației este de ordinul zilelor.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cifrele unui deceniu cu Iohannis Președinte al României. Cristian Păun, profesor universitar originar din Alba: „După zece ani ne aflăm într-o mare fundătură”
Cifrele unui deceniu cu Iohannis Președinte al României. Cristian Păun, profesor universitar originar din Alba: „După zece ani ne aflăm într-o mare fundătură” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu o sinteză în cifre a unui deceniu în care Klaus Iohannis a […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 11 ore
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 20 de ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii