Rămâi conectat

Ştirea zilei

Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, Retter, cel mai important prestator român, amenință cu retragerea de pe șantier!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Criză fără sfârșit: cel mai important prestator român de pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeș – Turda amenință cu retragerea de pe șantier! • *Retter acuză antreprenorul grec Aktor de restanțe în valoare de 10 milioane de lei iar pe CNAIR de dezinteres față de firmele românești!

Primăvara anului 2020 riscă să prindă tot ”înghețate” lucrările pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeș – Turda, care de mult trebuia finalizat. În ciuda imboldului pe care noul ministru al Transporturilor, Lucian Bode, a încercat, mai mult demonstrativ, să îl dea antreprenorilor în cadrul vizitei pe care a efectuat-o pe șantier la începutul lunii ianuarie, ocazie cu care a purtat discuții cu reprezentanții firmelor constructoare, criza continuă.

Retter, una dintre cele mai importante și serioase firme prestatoare ale Aktor, care se ocupă de montarea majorității suprastructurilor de pe lotul 2, este la un pas să se retragă de pe șantier. Motivul pricipal ar fi restanțele bănești pe care antreprenorul general Aktor le are față de ea, în total circa 10 milioane de lei. Astfel, lotul 2 riscă să rămână cu totul în aer în ce privește structurile.

Guido Retter, administratorul Retter, spune că este hotărât să solicite rezilierea contractului cu Aktor și să plece de pe șantier în cel mai scurt timp dacă nu i se va plăti o parte din suma datorată pentru lucrările deja prestate. El a făcut cunoscută situația și ministrului Transporturilor Lucian Bode cu ocazia vizitei pe care a acesta a întreprins-o pe loturile 1 și 2 ale A10 în urmă cu două săptămâni, Guido Retter precizând atunci că nu poate accepta ca un concern internațional să-i falimenteze firma.

Elit - Gustul Desăvârșit

Totodată, în încercarea de a evita asemenea situații, firma Retter a solicitat în mai multe rânduri să fie acceptată de către CNAIR ca subcontractant direct și, ca atare, să fie plătită direct dec ătre CNAIR, și nu prin Aktor.

”Vom înceta lucrările dacă Retter nu va fi acceptată de către CNAIR ca și subcontractant pentru a deveni, pe viitor, independent de neplățile antreprenorului general Aktor. Avem lucrări prestate și neplătite în valoare de circa 10 milioane de lei. Am lucrat inclusiv iarna și inclusiv pe timp de noapte. Este păcat și dezamăgitor că CNAIR nu este receptiv la nevoile și doleanțele firmelor românești, responsabile de progresele reale care s-au făcut pe șantierul lotului 2.

În aceste condiții ne vedem nevoiți să oprim munca în șantier și vom cere în instanță drepturile legale, mai ales acela de a fi plătiți!”, a precizat Guido Retter pentru ziarul Unirea. Termenul-limită până la care Retter este dispus să aștepte remedierea situației este de ordinul zilelor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| Accident MORTAL pe DN12: Un bărbat a DECEDAT după ce autotrenul pe care îl conducea a lovit un stâlp și s-a răsturnat în afara drumului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un accident MORTAL a avut loc miercuri  dimineața pe DN12. Un bărbat a DECEDAT după ce autotrenul pe care îl conducea a lovit un stâlp și s-a răsturnat în afara drumului.

„În data de 16.11.2022, în jurul orei 09.30 poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizaţi despre producerea unui accident rutier pe DN 12, în localitatea Micfalău.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din primele informaţii un autocamion a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat în afara drumului. Din nefericire conducătorul camionul a decedat.

Traficul a fost blocat” , au precizat reprezentanţii IPJ Covasna.

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov a menţionat că la ora producerii accidentului, în zonă vizibilitatea era bună, iar carosabilul uscat.

Sursa foto: Info trafic România 24h


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| ACCIDENT RUTIER la Sebeș: O femeie a fost lovită pe trecerea de pietoni de o mașină. Trafic îngreunat

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

ACCIDENT RUTIER la Sebeș: O femeie a fost lovită pe trecerea de pietoni de o mașină. Trafic îngreunat

Un accident rutier s-a petrecut în cursul dimineții de astăzi, 17 noiembrie, în municipiul Sebeș.

Așa cum reiese și din imaginile trimise de un cititor ziarulunirea.ro pe adresa redacției, evenimentul rutier s-a petrecut pe strada Dorin Pavel din localitate.

În acest moment, circulația se desfășoară cu greutate, coloana fiind din Petrești până în Sebeș, la întrarea din Arini, potrivit martorilor la eveniment.

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit informațiilor transmise de IPJ Alba pentru ziarulunirea.ro, o femeie a fost acroșată de un autoturism, pe trecerea de pietoni.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Una din marile universități din România trece la cursuri ONLINE din cauza COSTURILOR la energie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Una din marile universități din România va trece la cursuri online de la sfârșitul lui noiembrie până la jumătatea lunii martie, din cauza costurilor mari la energie.

Toate cele 12 facultăţi ale Universităţii din Craiova vor intra în sistem de predare online începând cu 28 noiembrie până pe 19 martie 2023, însă examenele se vor ţine faţă în faţă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Decizia a fost luată în unanimitate de membrii Senatului Universităţii la propunerea facultăţilor, pe motiv că trebuie valorificată infrastructura creată în acest sens pe perioada pandemiei de Covid-19.

„Hotărârea de a intra în on-line a fost luată la propunerile facultăţilor. Deci prin consultarea celor 12 facultăţi ale Universităţii s-a hotărât ca noi să adoptăm, pentru anul universitar 2022-2023, modul de predare/învăţare în format mixt, ceea ce înseamnă combinarea sistemului on-line cu sistemul faţă în faţă pentru toate activităţile – predare/învăţare, cercetare şi activităţile practice.

Perioada pe care noi am stabilit-o şi care a fost acceptată de cele 12 facultăţi a fost pentru ultimele 4 săptămâni din semestrul I şi primele 4 săptămâni din semestrul al doilea, mai exact perioada 28 noiembrie – 23 decembrie şi 20 februarie – 19 martie, pentru a ne încadra şi în standardele de calitate elaborate de ARACIS. De altfel, noi suntem sub proporţia de 50% online permisă de standardele ARACIS”, a declarat, miercuri, pentru Agerpres prorectorul Universităţii din Craiova pentru Programe de studii şi asigurarea calităţii, prof.univ.dr. Nicolae Dumitru.

Potrivit acestuia, decizia facultăţilor de a intra în on-line a avut în vedere valorificarea infrastructurii create în cei doi ani de restricţii din cauza pandemiei de Covid-19.

„Noi am hotărât în unanimitate împreună cu facultăţile să ne situăm în acest procent de on-line de 25% pe semestrul I şi, respectiv, pe semestrul II. În primul rând pentru că ARACIS ne-a permis acest lucru şi, doi, pentru că avem şi capitolul ciclul de studii master la care într-adevăr sistemul de predare on-line a avut anumite facilităţi, dar în aceşti doi ani de pandemie s-a depus o muncă considerabilă din partea corpului academic şi din partea studenţilor. S-au elaborat materiale care au permis desfăşurarea în condiţii optime a sistemului de predare on-line, avem platforme, avem echipamente, avem logistica necesară ca să performăm acest sistem de învăţământ on-line şi din punctul meu de vedere este păcat să aruncăm la coş tot ce s-a făcut, mai ales că predarea on-line pe anumite categorii înseamnă totuşi un învăţământ modern”, a mai spus prorectorul Nicolae Dumitru.

Acesta a precizat că evaluarea studenţilor se va face însă faţă în faţă, fiindcă sistemul on-line are multe dezavantaje la acest capitol. În legătură cu economiile pe care Universitatea din Craiova le face astfel la facturile la energie, prorectorul Dumitru a afirmat că şi acesta a fost un motiv pentru care facultăţile au dorit să intre în on-line în această perioadă.

Sursa: antena3.ro

Sursa foto: Universitatea din Craiova/ Facebook


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea