Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Pe 23 iulie, credincioșii îl cinstesc pe Sfântul Mucenic Foca. Cine a fost acesta

Bera Larisa

Publicat

în

Pe 23 iulie, credincioșii îl cinstesc pe Sfântul Mucenic Foca. Cine a fost acesta

Sfântul Mucenic Foca, cunoscut și sub numele de Sfântul Foca, este comemorat pe 23 iulie în calendarul ortodox. În această zi, credincioșii îi aduc omagiu și sărbătoresc memoria sa. Sfântul Mucenic Foca a fost un episcop și martir creștin din secolul al III-lea, venerat în Biserica Ortodoxă și în alte tradiții creștine ca un sfânt și un mărturisitor al credinței.

Conform tradiției, Sfântul Foca a fost episcopul Sinopului, un oraș antic situat pe țărmul Mării Negre, în actuala Turcie. În timpul domniei împăratului roman Dioclețian (284-305 d.C.), a început o persecuție împotriva creștinilor, iar Foca a devenit una dintre victimele acestei persecuții din cauza fermității sale în credință. Supus unor torturi și chinuri îngrozitoare în încercarea de a-l forța să renunțe la credința creștină, el a rămas neclintit și nu și-a trădat niciodată credința. Conform relatărilor, a fost martirizat în anul 303 d.C., fiind ucis din cauza credinței sale în Hristos.

Cine a fost Sfântul Mucenic Foca?

Datorită curajului său de a-și mărturisi credința și de a rămâne ferm în convingerile sale în fața persecuțiilor, Sfântul Mucenic Foca este sărbătorit și comemorat ca un martir creștin și un model de devotament religios în calendarul creștin ortodox și în alte tradiții creștine. El este cinstit pe 23 iulie, iar credincioșii îi aduc omagiu și îi cer mijlocirea în rugăciuni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

23 iulie, Ziua Presei Militare Române. Prima publicaţie militară din România s–a înfiinţat pe vremea lui Cuza

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ziua presei militare este sărbătorită an de an la 23 iulie și aminteşte de data la care, în anul 1859, a apărut, la Bucureşti, prima publicaţie a Armatei Române, „Observatorul militar, diariu politicu şi scientificu” (până la 3 dec. 1859). Prin tradiţie, în această zi sunt omagiate generaţiile de ziarişti în uniformă care şi – […]

Citește mai mult