Pe 10 ianuarie credincioșii ortodocși îl pomenesc pe Sfântul Grigorie
Pe 10 ianuarie credincioșii ortodocși îl pomenesc pe Sfântul Grigorie
Pe data de 10 ianuarie, la doar câteva zile după Bobotează și Sf. Ioan, se face pomenirea celui între sfinți părintele Grigorie (Grigore), episcopul Nissei.
Acest Sfânt părinte a fost frate cu Sfântul Vasile cel Mare și a strălucit prin cunoștința filozofiei și prin râvna pentru credința ortodoxă, astfel acesta a fost și apărător al Bisericii lui Hristos.
Mergând la Constantinopol, împreună cu cei care se adunau la Sinodul al doilea Ecumenic, ca să lupte împotiva eresurilor păgâne, Grigore s-a dovedit apărător neîntrecut al dreptei credințe, biruind pe potrivnici prin puterea cuvintelor și prin dovezi din Scriptură.
Citește și: când cade Paștele în următorii ani
Grigore străbătuse toată știința filozofică și a bunei viețuiri și de aceea avea putere cu aceste două arme. Păstorindu-și turma cu înțelepciune și cu evlavie, ajungând la bătrânețea frumoasă, a adormit și s-a mutat la Domnul.
Conform calendarului ortodox, tot în această zi, este pomenirea Sfântului Amonie, care în pace s-a savârșit și a Cuvinciosului Antipa de la Calapodești.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
21 iulie 1821: Se naște la Bacău Vasile Alecsandri, poet, prozator și dramaturg Poet, prozator și dramaturg, Vasile Alecsandri s-a născut la date de 21 iulie 1821, la Bacău. Acesta a provenit dintr-o familie boierească de curînd ridicată la o poziție de oarecare însemnătate; fiu al medelnicerului Vasile Alecsandri (ajuns mai tîrziu vornic) și al […]
Cine a fost Sfântul Ilie, cel care aduce ploaia și umblă pe cer într-un car de foc. Tradiții și obiceiuri de 20 iulie
Cine a fost Sfântul Ilie, cel care aduce ploaia și umblă pe cer într-un car de foc. Tradiții și obiceiuri de 20 iulie În fiecare an, la data de 20 iulie, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Ilie Tesviteanul. Acesta este cunoscut drept făcător de minuni și aducător de ploi în perioadele de secetă. Citește […]
20 iulie 1927, Mihai I devine regele României, la vârsta de numai 6 ani Fiind minor, atribuţiile regelui au fost exercitate de o Regenţă. Treptat, această instituţie şi-a pierdut din autoritate, iar Carol al II-lea a profitat de divergenţele existente între formaţiunile politice şi pe 8 iunie 1930 a fost restaurat pe tronul României. Mihai […]