// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Pe 10 ianuarie credincioșii ortodocși îl pomenesc pe Sfântul Grigorie

Pe data de 10 ianuarie, la doar câteva zile după Bobotează și Sf. Ioan, se face pomenirea celui între sfinți părintele Grigorie (Grigore), episcopul Nissei.

Acest Sfânt părinte a fost frate cu Sfântul Vasile cel Mare și a strălucit prin cunoștința filozofiei și prin râvna pentru credința ortodoxă, astfel acesta a fost și apărător al Bisericii lui Hristos.

Mergând la Constantinopol, împreună cu cei care se adunau la Sinodul al doilea Ecumenic, ca să lupte împotiva eresurilor păgâne, Grigore s-a dovedit apărător neîntrecut al dreptei credințe, biruind pe potrivnici prin puterea cuvintelor și prin dovezi din Scriptură.

Citește și: când cade Paștele în următorii ani

Grigore străbătuse toată știința filozofică și a bunei viețuiri și de aceea avea putere cu aceste două arme. Păstorindu-și turma cu înțelepciune și cu evlavie, ajungând la bătrânețea frumoasă, a adormit și s-a mutat la Domnul.

Conform calendarului ortodox, tot în această zi, este pomenirea Sfântului Amonie, care în pace s-a savârșit și a Cuvinciosului Antipa de la Calapodești.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Un răspuns la Pe 10 ianuarie credincioșii ortodocși îl pomenesc pe Sfântul Grigorie

  1. PROFA Maria 10.01.2018 la 10:51

    pt salarii uriase primite de la stat reinventeaza si pe mama lor …daca nu ar mai primii salarii grase de la stat – nici 1 zi nu ar mai ramane in picioare …totul este banul