PDL, partidul „curajos şi responsabil” care a pus România pe butuci

Dacă până acum toţi românii au avut impresia că în 2008 s-a instalat triumfător la guvernare cel mai promiţător partid din România, care mărea salariile profesorilor doar cu 50% odată cu instalarea crizei mondiale, care promitea peste 1000 de km de autostrăzi construiţi în foarte puţină vreme, care oferea virtual, ce-i drept, pensii şi salarii minunate, de sute de euro şi jura investiţii sublime, creatoare de milioane de locuri de muncă, de aproximativ un an am aflat cu toţii că incompetenţa şi fariseismul transpuse în milioane de minciuni portocalii nu au nicio legătură cu binele românilor, cu buzunarele şi necesităţile stringente ale acestora de zi cu zi sau cu cele importante pentru viitorul copiilor lor.
După ce am avut parte doar de cele mai proaste şi haotice decizii prezidenţiale şi guvernamentale, menite să instaleze falimentul desăvârşit în cele mai multe domenii, să sărăcească brusc câteva milioane de români, să închidă spitalele şi să alunge medicii în căutarea unor locuri decente de muncă, să ţină şcolile, elevii şi profesorii într-o permanentă degringoladă şi să-i trimită pe cei din urmă, eventual la spălat de vase sau cules de căpşuni pe alte meleaguri – deoarece orele lor de muncă efectuate la catedra românească nu se pot compara cu cele prestate de întâiul locatar de la Palatul Cotroceni -, aflăm acum de la ministrul numărul unu al tuturor cabinetelor Boc, că România a fost condusă în ultimii doi ani de cel mai bun, curajos şi eficient partid posibil!
Doamna ministru Elena Udrea ne-a înştiinţat, zilele trecute, de la Arad, că PDL „face astăzi la guvernare ceea ce trebuie să facă un partid responsabil, un partid curajos”, afirmând că deciziile luate de Guvern sunt singurele care pot să ajute România să îşi revină din 2011. Dar eu nu mă pot abţine să vă întreb, stimată doamnă ministru, de ce nu aţi luat măsurile necesare de redresare a economiei româneşti aflate în derivă, imediat după ce v-aţi instalat la guvernare, în anul 2008, ba chiar aţi binevoit să anulaţi instant pachetul de măsuri pe care ultimul guvern liberal îl legiferase, considerând că România nu s-a întâlnit încă cu faimoasa criză şi că nici măcar mediul privat nu are nevoie de o susţinere imediată? De ce, doamnă Udrea, dacă sunteţi într-adevăr parte a celui mai curajos partid din România, nu aţi redus cheltuielile din primele săptămâni ale anului 2009, an electoral prezidenţial şi aţi aşteptat întâi ca ţara să intre în faliment şi numai după ce a venit „gardianul” FMI, la jumătatea lui 2010, să vă dezavueze incompetenţa şi dezastrul în care aţi adus economia, v-aţi decis, peste noapte, să luaţi pe picior cele mai groaznice măsuri de austeritate implementate vreodată în Europa?
Nu pot să nu vin să vă întreb, doamnă ministru Elena Udrea, de ce PDL, acest partid responsabil şi curajos, îşi angajează de mai multe ori într-un an răspunderea pe aceleaşi legi şi, mai mult decât atât, acestea se dovedesc a fi şi neconstituţionale?
De ce, responsabilă şi curajoasă doamnă ministru, perfectul dumneavoastră partid fură la vot, în mod flagrant în Parlament sau, culmea ipocriziei, pretinde că nu ştie ce votează, atunci când este vorba de ieftinirea alimentelor de zi cu zi ale românilor sau de veniturile pensionarilor? Dacă aş scrie aici despre toate greşelile monstruoase, prostiile imense sau minciunile infinite care au adus România, în cei doi ani de când guvernaţi, în starea deplorabilă în care se află astăzi, mi-ar trebui să irosesc câteva mii de pagini şi, mă întreb, la ce folos atâta pagubă?!
Teodor ATANASIU,
deputat PNL Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

HOREA 15 noiembrie 2010 at 9:22

DAR CE E JUDETUL ALBA SCORNICESTI ?

nana 19 noiembrie 2010 at 15:00

Eroare ! Economia Romaniei ( atita cit mai este ) a fost pusa pe butuci de criza economica si de toata clasa politica … de la revolutie si pina in prezent ! ( adica de toti clantaii care nu se pricep decit la vorbe si nu la fapte ! ) .Nu stiu de ce exista parearea ca Guvernul trebuie sa scoata tara din criza ! Daca eram in socialism , da , dar asa ? Economia unei tari este foarte complexa si este conectata la economia regiunii sau chiar a lumii ! Asa ca d-le Anastasiu …. mai incet cu pianu’ pe scari !

Comentariile sunt oprite