Paul Voicu, după inundațiile din Alba Iulia: „Avem deja identificate zonele problematice și vom plasa aceste neajunsuri în fruntea listei”

Paul Voicu - Primar 2020

Într-o postare pe pagina proprie de pe o rețea de socializare, viceprimarul cu atribuții de primar al municipiului Alba Iulia , Paul Voicu a vorbit despre situația de astăzi din oraș, când în urma ploilor torențiale mai multe strazi si imobile au fost inundate. Acesta a spus ca au fost deja identificate zonele problematice, iar specialiștii, în funcție de istoricul precipitațiilor din ultimii ani, vor spune ce sistem divizor, ce capacități și ce scenariu tehnic implică.

„Nu sunt în faza în care mă declar încremenit și surprins ”de cât a plouat de mult”, nici povestea cu cantitate mare în timp scurt n-o s-o auziți de la mine. Mi-a ieșit de prea mult timp ”primul dinte” în administrație să cred că ajută cu ceva boceala. Mie, ca locuitor, nicio astfel de explicație nu mi-ar opri bombăneala. Și nu sunt un om prea vorbăreț.

ELIT

Da, se întâmplă cam peste tot în localitățile din România. Nu, nu mă mulțumește să facem parte dintr-un plural al resemnării, într-o imagine cu locuitori care stau ca turiștii japonezi – cu telefoanele în mână și administrațiile publice se scuză. Nu vreau s-o iau de la maimuță-ncoace și să explic că aproape nicăieri în România nu există un sistem de canalizare dual, care să separe apa pluvială de cea uzată, că prin canalele astea nu încape tirul și că vârsta rețelelor e blestem pe capul oricui le administrează. Regret aceste situații, ca voi toți, și vreau să știți că sunt la fel de ”torențial”, ca ploaia de mai devreme, când vine vorba de păreri pe acest subiect.

Cei care sunteți dispuși veți înțelege că ne va lua ani buni și avem nevoie de bani mulți, că din vorbe goale nu se schimbă nimic. Știu ce se întâmplă în centrul orașului, stau la doi pași de locul din această poză, mi-e clar ce încărcare a fost în ultimii ani dezvoltarea imobiliară din Alba Iulia. În plus, nu am pornirea infantilă de a promite ceva ce mă depășește. Tocmai din aceste motive nu voi încerca să câștig timp, când e evident că timpurile și clima nu mai sunt cele de acum câțiva ani.

Mihail David - 2020

În acest moment, răspunsul meu nu poate fi decât unul singur și sincer: suntem aici de fiecare dată pentru a aduce situația la normal și nu suntem departe de a remedia câteva dintre neajunsurile majore prin soluții tehnice actuale. Avem deja identificate zonele problematice și vom plasa aceste neajunsuri în fruntea listei, fie că vorbim de străzile Siretului, București, intersecția de la gară sau zona de pe Bulevardul Revoluției. Am început proiectarea, iar specialiștii, în funcție de istoricul precipitațiilor din ultimii ani, vor spune ce sistem divizor, ce capacități și ce scenariu tehnic implică”, a scris viceprimarul cu atribuții de primar al municipiului Alba Iulia , Paul Voicu.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

Mircea neag 4 iulie 2020 at 19:49

Daca domnul Paul Voicu doar acum a identificat zonele cu probleme pot sa ii pun la dispozitie inregistrarile.din urma cu 2 sau 3 ani era la fel ,exista timp suficient pentru rezolvarea acestor probleme nu doar acum in pragul alegerilor don pacate asta este clasa politica indiferent de partid

Radu 4 iulie 2020 at 20:11

Puteti gasi niste bani pt reparații în primele banane pe care si le acorda conducerea Apa CTTA Alba, după cum se vede fac o treaba grozavă.

Ioan de Alba 5 iulie 2020 at 11:41

Da d-le Voicu nu putem schimba canalizarile din oras,dar va intreb de ce primaria nu a verificat finalizarea lucrarii de montare conducta de gaz de pe str. Alcala de henares si nu a impus constructorului (sau investitorului )sa aduca strada la starea anterioara executiei lucrarii.Treceti va rog pe acolo sa vedeti cum noroiul este dus pe rotile masinilor de transport (este un santier mare acolo )si intins pe b-dul Republicii intre bazinul olimpic si Profi.Strada neasfaltata (singura neasfaltata care pleaca dintr-unul din cele 2 bulevarde ale orasului) avea cam 20 cm de piatra iar acum este pe jumatate din noroi.

Contor Ciprian 8 iulie 2020 at 13:44

A-ti fost și rămâneți depășiți de situație,și nu doar ce ține de Apa canal,aveți probleme peste tot,nu aveți controlul calității la nici o investiție efectuată,pacat au fost oameni care au crezut în capacitatea dumneavoastră.cred că a sosit timpul sa iesit in teren,sa va implicați serios.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...