Rămâi conectat

Curier Județean

Patru noi clase la Colegiul Tehnic „Ion D. Lăzărescu” Cugir, în anul școlar viitor: Două de liceu și două pentru învățământul profesional dual, pentru viitorii elevi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Perioada de pandemie a fost pentru corpul profesoral al Colegiului Tehnic „Ion D. Lăzărescu” un bun prilej de bilanț, cea mai mare provocare fiind aceea de a asigura o pregătire la standardele cerute, în vederea continuării actului instructiv-educativ.

Potrivit directorului instituției, prof. Ionuț Iancu, pentru anul școlar 2020 – 2021, la singurul Colegiu Tehnic din oraș, s-au propus 4 noi clase, dintre care două de liceu, două pentru învățământul profesional dual.

Astfel, pentru cei ce doresc să își continuie studiile liceale obținând în plus un atestat, vor avea posibilitatea de a face acest lucru alegând fie domeniul servicii (economic) prin calificarea Tehnicican în activități economice, fie pentru cea de-a doua clasă de liceu, Electronică și automatizări. Ambele clase își vor desfășura practica la agenți economici de renume din orașul nostru.

Cele două clase de învățământ profesional dual, cu avantajul clar al bursei profesionale de 400 de lei pe tot parcursul anilor școlari (trei ani) vor avea calificarea cerută de agenții economici: operatori pe mașină cu comandă numerică și electromecanic, cele mai cerute meserii la ora actuală pentru industria din orașul de la poalele Drăganei.

„Suntem convinși că atunci când vor fi puși în fața unei alegeri concrete, părinții și elevii viitorilor absolvenți de clasa a VIII-a vor decide ținând cont și de calificare, experiență la locul de muncă, bani și nu în ultimul rând de posibilitatea mai rapidă a unei angajări pe piața muncii”, a declarat pentru Ziarul Unirea, directorul Ionuț Iancu.

Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea