Patru noi clase la Colegiul Tehnic „Ion D. Lăzărescu” Cugir, în anul școlar viitor: Două de liceu și două pentru învățământul profesional dual, pentru viitorii elevi

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Perioada de pandemie a fost pentru corpul profesoral al Colegiului Tehnic „Ion D. Lăzărescu” un bun prilej de bilanț, cea mai mare provocare fiind aceea de a asigura o pregătire la standardele cerute, în vederea continuării actului instructiv-educativ.

Potrivit directorului instituției, prof. Ionuț Iancu, pentru anul școlar 2020 – 2021, la singurul Colegiu Tehnic din oraș, s-au propus 4 noi clase, dintre care două de liceu, două pentru învățământul profesional dual.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Astfel, pentru cei ce doresc să își continuie studiile liceale obținând în plus un atestat, vor avea posibilitatea de a face acest lucru alegând fie domeniul servicii (economic) prin calificarea Tehnicican în activități economice, fie pentru cea de-a doua clasă de liceu, Electronică și automatizări. Ambele clase își vor desfășura practica la agenți economici de renume din orașul nostru.

Cele două clase de învățământ profesional dual, cu avantajul clar al bursei profesionale de 400 de lei pe tot parcursul anilor școlari (trei ani) vor avea calificarea cerută de agenții economici: operatori pe mașină cu comandă numerică și electromecanic, cele mai cerute meserii la ora actuală pentru industria din orașul de la poalele Drăganei.

„Suntem convinși că atunci când vor fi puși în fața unei alegeri concrete, părinții și elevii viitorilor absolvenți de clasa a VIII-a vor decide ținând cont și de calificare, experiență la locul de muncă, bani și nu în ultimul rând de posibilitatea mai rapidă a unei angajări pe piața muncii”, a declarat pentru Ziarul Unirea, directorul Ionuț Iancu.

Constantin PREDESCU

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419