Patru gări din Alba, modernizate cu fonduri europene. Contract în valoare de peste 2.600.000 de lei pentru studiile de fezabilitate

Gara Aiud, modernizată cu fonduri europene. Contract în valoare de peste 2.600.000 de lei pentru studiile de fezabilitate a stațiilor Miercurea Ciuc, Făgăraș, Sebeș Alba, Gheorghieni, Reghin, AIUD, Teiuș, Războieni

Încă un pas pentru modernizarea Gării Aiud cu fonduri europene! S-a finalizat procedura de licitație publică și s-a încheiat contractul, în valoare de 2.670.000 lei, cu societatea Consis Proiect SRL București, care va elabora studiile de fezabilitate pentru stațiile Miercurea Ciuc, Făgăraș, Sebeș Alba, Gheorghieni, Reghin, AIUD, Teiuș, Ră zboieni.

Șapte companii românești de specialitate au depus oferte în cadrul licitațiilor publice pentru întocmirea studiilor de fezabilitate pentru modernizarea a 44 stații de cale ferată. Cele 44 stații de cale ferată sunt incluse în programul “Modernizarea a 47 de staţii de cale ferată”. Valoarea financiară estimativă pentru elaborarea studiilor de fezabilitate este de 16,5 milioane de lei, fără TVA.

Sucursala Regională CF Brașov a finalizat procedura de licitație publică și a încheiat contractul, în valoare de 2.670.000 lei, cu societatea Consis Proiect SRL București, care va elabora 8 studii de fezabilitate pentru stațiile Miercurea Ciuc, Făgăraș, Sebeș Alba, Gheorghieni, Reghin, Aiud, Teiuș, Războieni aflate pe raza județelor Harghita, Brașov, Alba, Mureș.

Proiectul, parte integrantă a Programului Operaţional Infrastructură Mare, este inclus în bugetul CFR SA, la capitolul fonduri externe nerambursabile, și a fost lansat începând cu luna mai, de cele opt sucursale regionale de cale ferată – București, Craiova, Timișoara, Cluj, Iași, Brașov, Galați și Constanța.
Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA – companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.
Sursa: hotnews.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...