Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Patru containere modulare pentru Ambulanţa Alba şi spitalul din Blaj, pentru tratarea pacienților bolnavi de Covid-19. Valoarea acestora, aproape 70 000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În şedinţa de săptămâna trecută, Guvernul a aprobat în şedinţa de săptămâna trecută scoaterea din rezervele de stat şi acordarea ca ajutoare umanitare interne de urgenţă, cu titlu gratuit, a 4 containere modulare.

Containerele sunt destinate protecţiei populaţiei şi asigurării asistenţei medicale necesare în tratamentul pacienţilor bolnavi de COVID-19 de către Serviciul de Ambulanţă Judeţean Alba şi Spitalul Municipal Blaj.

Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale va pune la dispoziţia Serviciului de Ambulanţă Judeţean Alba 3 construcţii din elemente modulate uşoare, 12 paturi cu saltelele şi păturile aferente, 24 de cearşafuri şi 12 feţe de pernă, valoarea totală a acestora depăşind uşor suma de 50.800 de lei.

De asemenea, Spitalul Municipal Blaj va primi un container modular, cu 4 paturi cu saltelele şi păturile aferente, 8 cearşafuri şi 4 feţe de pernă, valoarea totală a acestora apropiindu-se de 17.000 de lei. Distribuţia bunurilor se va face de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prin grija Instituţiei Prefectului Alba.

După încetarea efectelor epidemiei determinate de coronavirusul SARS-CoV-2, bunurile menţionate, dacă nu vor trebui dezinfectate sau decontaminate, vor rămâne la dispoziţia Instituţiei Prefectului Alba şi urmează să fie folosite pentru protecţia populaţiei afectate în cazul apariţiei altor situaţii de urgenţă pe raza judeţului, cu menţinerea destinaţiei produselor acordate ca ajutor umanitar intern de urgenţă, cu titlu gratuit, din rezervele de stat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea