Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Patronul companiei de cablu HCC Alba Iulia, condamnat la amendă penală în „Dosarul interceptărilor telefonice”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Patronul companiei de cablu HCC din Alba Iulia, I. S. H. A., a fost condamnat la amendă penală în cuantum de 1.000 de lei pentru pentru săvârşirea infracţiunii de interceptare, fără drept, de convorbiri telefonice şi sms-uri. De asemenea, el are de plătit şi o amendă administrativă în cutanum tot de 1.000 de lei. Sentinţa a fost pronunţată miercuri, 27 iunie 2012, la Curtea de Apel Alba Iulia într-un dosar disjuns din „Dosarul interceptărilor telefonice ilegale” în care au fost trimişi în judecată în total 43 de inculpaţi. În schimb, I. S. H. A  a fost achitat pentru săvârşirea infracţiunii privind siguranţa naţională a României. Acesta a beneficiat de o reducere a pedepsei după ce a spus în faţa instanţei că recunoaşte faptele. În dosarul disjuns alţi doi inculpaţi, M. S. I. şi C. D., ambii cu domiciliul în Bucureşti, au fost achitaţi pentru toate faptele.

Curtea de Apel Alba Iulia a dispus şi confiscarea telefoanelor utilizate la săvârşirea faptelor şi obligarea inculpaţilor la plata cheltuielilor judiciare corespunzătoare. „Sentinţa Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 10 zile, competenţa de soluţionare a recursului revenind Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Considerentele care au stat la baza hotărârii instanţei vor putea fi făcute publice după ce aceasta va fi motivată”, a precizat C. M., purtător de cuvânt la instanţei albaiuliene. Judecarea dosarului cu ceilalţi 37 de inculpaţi va continua la Curtea de Apel Alba Iulia iar termenul de judecată următor a fost stabilit pentru data de 4 septembrie 2012.

Porcurorii DIICOT au trimis în judecată, în noiembrie 2011, 43 de persoane învinuite că au achiziţionat de la hunedoreanul N. D. O. aplicaţii pe care le-au instalat pe telefoanele ţintă ale victimelor şi cu ajutorul unor aplicaţii software au făcut interceptări ilegale ale convorbirilor şi sms-urilor. În general se pare că aplicaţiile erau cumpărate şi folosite de soţii care îşi suspectau partenerul de viaţă de infidelitate şi de oameni de afaceri care nu aveau încredere în parteneri. Printre clienţii lui O. se numără un fost judecător de la Tribunalul Bucureşti, un avocat în cadrul Baroului Iaşi, un medic şi mai mulţi oameni de afaceri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea