Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Patriarhul Kirill nu dorește PACE în UCRAINA: Liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, critici dure la adresa NATO

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Patriarhul Kirill nu dorește PACE în UCRAINA: Liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, critici dure la adresa NATO

Patriarhul Kirill, liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, nu a răspuns la solicitarea Consiliului Mondial al Bisericilor de a-şi folosi influenţa pentru a ajuta la încheierea războiului din Ucraina, relatează dpa.

Citește și: Rusia intenţionează să înșceneze un atac terorist la centrala nucleară de la Cernobîl: Anunțul Ministerului ucrainean al Apărării

În schimb, într-o scrisoare adresată organizaţiei cu sediul la Geneva, patriarhul Kirill a învinuit „forţele care consideră în mod deschis Rusia ca fiind inamicul lor” drept responsabile pentru acest conflict, scrie agerpres.ro.

Kirill a acuzat NATO că îşi extinde prezenţa militară la graniţele Rusiei şi ignoră temerile Moscovei privind un posibil atac, el repetând astfel argumentele formulate de Kremlin.

Citește și: RĂZBOI în Ucraina, ziua 17: Capitala Kiev este țintită de bombardamente ruse de artilerie. Ucraina a pierdut peste 2,5 milioane de oameni, plecați din cauza conflictului

Liderul Bisericii Ortodoxe Ruse a acuzat forţele străine că au creat în mod deliberat o prăpastie între ruşi şi ucraineni şi că încearcă să „reeduce” oamenii din Ucraina pentru a deveni duşmani ai Rusiei.

„Acest conflict tragic a devenit parte a unei strategii geopolitice la scară largă care vizează, în primul rând, slăbirea Rusiei”, a afirmat Kirill în scrisoare.

Citește și: Întâlnirea dintre Volodimir Zelenski și Vladimir Putin: Unde ar putea avea loc prima rundă de negocieri

Consiliul Mondial al Bisericilor a publicat o traducere în limba engleză a scrisorii lui Kirill, datată 10 martie, pe site-ul său.

Într-o scrisoare datată 2 martie, Ioan Sauca, secretarul general interimar al consiliului, i-a cerut patriarhului Kirill să aibă un rol de mediator pentru a pune capăt războiului din Ucraina. Această solicitare nu a fost acceptată în răspunsul patriarhului rus.

Consiliul reprezintă 580 de milioane de creştini din întreaga lume, organizaţi în 352 de biserici din aproximativ 120 de ţări. Biserica Ortodoxa Rusă este membru al consiliului din 1961.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre PREOTUL IOAN SABĂU – „CEL MAI IUBIT DINTRE VINERENI” – ,,Abia în închisoare în închisoare mi-am început misiunea preoțească, acolo am învățat să mă rog și tot acolo am simțit dependența de Dumnezeu, pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea