Rămâi conectat

Actualitate

Patriarhul Daniel: Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul este o pildă, un model, un exemplu de a împlini o misiune în condiții foarte grele

Ziarul Unirea

Publicat

în

URS Construct

Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul este un model, o pildă, un exemplu de a împlini o misiune în condiții foarte grele, atunci când creștinii din Orient și din unele țări din estul Europei au trecut prin multe chinuri, suferințe și mai ales restricții, a afirmat luni, în Catedrala Patriarhală, patriarhul Daniel, după slujba de Te Deum oficiată la sosirea delegației Patriarhiei Antiohiei, condusă de patriarhul Ioan al X-lea, și a delegației Patriarhiei Georgiei, condusă de mitropolitul de Rustavi, Ioan.

sfantul-ierarh-martir-antim-ivireanul01Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul este pomenit în 27 septembrie în calendarul creștin-ortodox.

Slujba a fost oficiată de episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, Timotei Prahoveanul, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Patriarhul Antiohiei și al Întregului Orient, Ioan al X-lea, a sosit vineri în România, unde întreprinde o vizită oficială în perioada 23 septembrie — 1 octombrie, cu ocazia evenimentelor organizate de Patriarhia Română și Arhiepiscopia Bucureștilor, cu binecuvântarea patriarhului Daniel, la împlinirea a 300 de ani de la moartea martirică a Sfântului Ierarh Antim Ivireanul, mitropolit al Țării Românești, ctitor de lăcașuri de cult, personalitate culturală, tipograf.

Citește și Când pică Paștele ortodox și cel catolic în următorii ani: 2017, 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, 2023, 2024, 2025

Întâistătătorul BOR a elogiat activitatea Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul, care „a reușit să tipărească o mulțime de cărți și să organizeze tipografii în limba română, slavonă, greacă și în limba arabă”, scrie Agerpres.ro.

„Primele cărți ortodoxe în limba arabă au fost tipărite aici, la Snagov, în 1701, Liturghierul greco-arab, și în 1702, Ceaslovul greco-arab, la București. În 1704, domnitorul Constantin Brâncoveanu a făcut, la propunerea Sfântului Ierarh Antim Ivireanul, un dar și anume o tipografie, pe care a dăruit-o Patriarhului Atanasie al Antiohiei”, a spus patriarhul Daniel.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Mituri, ritualuri și superstiții de Dragobete – sărbătoarea românească a iubirii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mituri, ritualuri și superstiții de Dragobete – sărbătoarea românească a iubirii Dragobetele, sărbătoarea dragostei la români, îşi are rădăcinile în tradiţiile dace şi în credinţa într-un fel de zeu al iubirii, a cărui cinstire, pe 24 februarie, marca simbolic şi începutul primăverii. Dragobete, fiul Dochiei, era zeul dragostei şi al bunei dispoziţii. I se mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea