Rămâi conectat

Actualitate

Patriarhia mai are nevoie de 40 de milioane de euro pentru finalizarea Catedralei Mântuirii Neamului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit purtătorului de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, pentru finalizarea Catedralei Mântuirii Neamului ar mai fi necesară o sumă de 40 de milioane de euro. Acesta a precizat că banii aceștia nu pot veni doar din donații, deoarece oamenii sunt prea săraci.

catedrala mantuirii neamuluiAcesta a precizat că, din ştiinţa sa, costurile pentru construcţia catedralei se ridică la 80 de milioane de euro şi că până acum s-a cheltuit o sumă egală, iar construcţia se află la jumatate.

”Anul trecut, BOR a primit aproximativ 12 milioane euro din partea instituţiilor statului. Prin ridicarea Catedralei nu este vorba de ridicarea unei biserici, în opinia lui Bănescu. ”Biserica catedralei este înconjurată de viitoare edificii culturale, medicale şi sociale. Vă amintiţi de sloganul ‘Vrem spitale, nu catedrale!’ Nu putem avea, din nefericire, un spital în fiecare cătun din România, avem însă o biserică în fiecare cătun”, a mai spus acesta.

Reprezentantul Bisericii nu a precizat totuși dacă această sumă este pentru „la roșu” sau este vorba de terminarea „la cheie” a lăcașului de cult. (Z.U.)

Surse: dcnews.ro; antena3.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea