Rămâi conectat

Ştirea zilei

Partidul Poporului-Dan Diaconescu intră în legalitate

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Curtea de Apel Bucureşti a admis, luni, recursul lui Dan Diaconescu şi a permis înregistrarea ca formaţiune politică a Partidului Poporului – Dan Diaconescu, ne-a informat preşedintele PP-DD filiala Alba, dl. Ioan Marincaş.
La termenul din 17 august, doi dintre contestatarii PP-DD, Constantin Cojocaru şi Neculai Doruş, au cerut instanţei suspendarea judecării recursului invocând faptul că au câştigat deja, în prima instanţă, dreptul de a infiinţa Partidul Poporului – Legea Cojocaru. La data respectivă, instanţa Curţii de Apel Bucureşti a respins cererea celor doi, stabilind un nou termen pentru judecarea recursului în 15 septembrie. Cererea de infiinţare a Partidului Poporului – Dan Diaconescu (PP-DD) a fost înregistrată la Tribunalul Bucureşti în 12 aprilie, după ce, la începutul aceleiaşi luni, Curtea de Apel Bucureşti a respins definitiv o altă cerere a patronului OTV de înfiinţare a Partidului Poporului. Avocaţii lui Dan Diaconescu susţineau în aprilie acest an că pentru noua acţiune de înfiinţare a partidului cu titulatura Partidul Poporului – Dan Diaconescu (PP-DD), au fost adunate aproape 50.000 de semnături, din Bucureşti şi din ţară.
În sondajele efectuate de liberali în primăvara acestui an pentru desemnarea candidaţilor comuni la alegerile din 2012, partidul lui Dan Diaconescu avea în Alba 13-14% din intenţia de vot a electoratului. Procentul semnifică cel mai probabil populaţia care se consideră nereprezentată, în nici un fel, de actualele partide politice, foste sau actuale, de la guvernare. Oricum, în viitorul foarte apropiat ne vom aştepta la o luptă făţişă pentru procentele „partidului-televizor” între cei doi mari jucători politici: USL şi PDL, pentru care majoritatea la alegerile viitoare devine crucială în stabilirea supremaţiei la guvernare.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Ritualul „Spălării Picioarelor” din Joia Mare de la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Ce simbolizează obiceiul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ritualul „Spălării Picioarelor” din Joia Mare de la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Ce simbolizează obiceiul Este Joia Mare a catolicior, o zi cu mare însemnătate, care reprezintă pentru creştini şi Ultima Cină a Domnului Iisus Hristos. În toate catedralele catolice se petrece un moment important, în această seară: spălatul picioarelor. Preoţii reproduc […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea