Rămâi conectat

Actualitate

Partidul AUR a început strângerea de semnături pentru demiterea președintelui Klaus Iohannis. Este „acuzat” că a dus România în criză sanitară și politică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Partidul AUR a început strângerea de semnături pentru demiterea președintelui Klaus Iohannis. Este „acuzat” că a dus România în criză sanitară și politică

Partidul AUR a anunțat faptul că a fost demarat procesul pentru strângerea de semnături pentru demiterea președintelui Klaus Iohannis.

Momentul este unul foarte prost pentru Iohannis, în condițiile în care cota sa de popularitate s-a prăbușit, iar în Parlament s-ar putea crea o majoritate pentru demiterea președintelui.

Pe lângă voturile AUR, ar putea fi luate în calcul voturile PSD, USR și chiar a PNL-iștilor din tabăra lui Ludovic Orban, acesta din urmă anunțând că se va implica energic pentru demiterea lui Iohannis, pentru că a luat-o razna.

”Anunțăm astăzi inițierea procedurilor pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis. A început colectarea de semnături în rândul parlamentarilor. Mai mulți au promis că vor semna această procedură de suspendare. Totodată, vom apela la sute de mii de romani care ne roagă să îl dăm jos pe Iohannis. Cum era acel proverb românesc: Pestele se împute de la cap”, a spus George Simion într-o conferință de presă.

Cei de la AUR au lansat și un site, unde cetățenii pot semna virtual pentru demiterea președintelui.

Siteul JosIohannis.ro a devenit inaccesibil la scurt timp după lansare, din cauza multiplelor accesări, fiind suprasolicitat.

Pentru inițierea procedurii de suspendare a președintelui, este nevoie de o treime din semnăturile parlamentarilor.

Ulterior, decizia de suspendare se ia cu votul majorității parlamentarilor. După suspendarea decisă de Parlament, se va organiza un referendum la care cetățenii cu drept de vot vor decide dacă președintele va fi sau nu demis.

Sursa: turdanews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea