Rămâi conectat

Curier Județean

UPDATE (FOTO): DVTK 1910 Diosgyor – Unirea Juniors A 2 – 1 (2 -0)

Publicat

în

Echipele de juniori ale FC Unirea – Unirea Juniors A şi B – au făcut ieri deplasarea în Ungaria, pentru două partide de pregătire cu formaţiile similare din Miskolc  – Academia de Fotbal  DVTK 1910 Diosgyor şi Kazincbarcika. Cu un aotcar Livio Dario de 50 de locuri (conducător auto Emil Napău), loturile de jucători conduse de Florian Bebe Brumaru şi Mihai Dăscălescu, ]moreun[ cu reprezentantul AJF Alba, observatorul Cristian Petropulus, au plecat de la Stadionul Cetate marţi, 30 aprilie, în jurul orei 8.oo, cu o escală pentru masa de pranz la Oradea (organizată în condiţii excelente la Restaurantul Carnival) şi au ajuns la stadionul echipei ungare în jurul orei 16.oo, ora Ungariei. Miskolc este un oraş industrial din nord-estul Ungariei, la circa 50 km de primul oraş slovac, Kosice, având circa 200.ooo de locuitori. Este al patrulea ca mărime după Budapesta, Debrecen şi Szeged, care are un club de tradiţie, DVTK 1910 Diosgyor fiind printre cele mai iubite echipe de fotbal din ţara vecină. Miskolc este oraşul unde s-au născut mitropolitul ortodox al Ardealului  Andrei Şaguna, dar şi fotbalistul român Ladislau Raffinsky (component al naţionalei României la Campionatele Mondiale din 1930 Uruguay şi 1938 Franţa) sau actualul fotbalist al echipei germane Hannover 96, din Bundesliga, internaţionalul maghiar Szabolcs Huszti.

Deplasarea n-ar fi fost posibilă fără sprijinul sponsorilor: Livio Dario, Lin&Ema Valimedia, Nicky Ardeal, Pensiunea Balea, Agro-Varro, Magazinul Danke, Ezilin Blue, Agressione, Pacepa, Avi Simar, Canalcost, Electric German Solar, Roşia Montană Gold Corporation.

*Cazare la internatul Colegiului Semere Bertalan

Elit - Gustul Desăvârșit

Delegaţia sportivă albaiuliană a fost cazată la internatul Colegiului Semere Bertalan, în condiţii deosebite. De la ora 17.30, juniorii alb-negrilor au făcut un antrenament fizic uşor pe un teren înierbat din campusul colegiului, iar seara au luat masa la cantina liceului. Antrenorii celor două echipe au permis juniorilor să vizioneze returul semifinalei Champions League, Real Madrid – Borusia Dortmund (2 – o). După odihnă, la ora 8.30 au făcut deplasarea spre Stadionul DVTK, cu o capacitate de 16.00o de locuri, pentru partidele amicale, programate la ora 10.00, respectiv 12.oo, pe un teren învecinat din cocheta bază sportivă a DVTK.

*Jocurile de verificare contra echipelor gazdă

Însoşiţi de impresarul orădean Sergiu Bodea, am fost primiţi de Zsolt Hadnagy, căruia Bebe Brumaru i-a oferit din partea FC Unirea o plachetă şi tablourile celor două formaţii de juniori. „Mulţumim foarte mult pentru primirea făcută, pentru condiţiile deosebite oferite şi sper în întărirea relaţiilor dintre cluburi şi într-o colaborare pe termen lung”, a declarat Bebe Brumaru. La rândul său, oficialul maghiar şi-a exprimat speranţa ca pe viitor colaborarea să ducă la un transfer de jucători români la echipa maghiară.

La ora primului meci, temperatura aerului la Miskolc  – 20 de grade Celsius. Mihai Dăscălescu, antrenorul Unirea Juniors A, a aliniat următorul 11: Bogdan Clipici – Mădălin Olar, Ioan Stan, Narcis Rus, Ciprian Stoica, Cătălin Dreghiciu, Alexandru Ioani, Darius Schiau, Lucian Tamaş, Daniel Lasconi şi Răzvan Herdea. Rezerve: Flavius Popa, Adrian Nanu, Rareş Moga, Andrei Constandea, Paul Joldeş, Adrian Matei, Robert Dendiu.

Prima repriză a fost dominată teritorial de gazde, care au punctat de două ori prin Eperjasi Gabor (34) şi Vecsi Mark (39), în urma unor centrări de pe partea dreaptă. DVTK a mai avut două, trei mari ocazii, dar portarul Clipici a scos miraculos. A doua repriză a fost diametral opusă, golul marcat de Moga, introdus după pauză, dând aripi uniriştilor. Elevii lui Mihai Dăscălescu s-au concentrat mai bine şi şi-au creat încă 4-5 ocazii de gol, tabela de marcaj rămânând în final nemodificată. DVTK – Unirea Juniors A 2  -1. „Sunt foarte mulţumit de jocul echipei. Am rulat întreg lotul, ne-am creat ocazii, dar din păcate încă suntem deficitari la finalizare. Am avut 4 ocazii clare, plus golul. Faptul că am înscris în a doua repriză şi am fost peste adversar dovedeşte că suntem bine pregătiţi din punct de vedere fizic, ceea ce este bine pentru noi. Îi felicit pe băieţi pentru felul în care au jucat, iar 3-4 dintre ei au fost remarcaţi şi de antrenorii unguri”, a declarat antrenorul Mihai Dăscălescu.

 

Corespondenţă din Ungaria

Robert GHERGU

 

  Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Primăria Sebeș: Proiect în valoare de 4 milioane de euro pentru un transport local ecologic, prin finanțare nerambursabilă europeană

Publicat

în

Primăria Sebeș: Proiect în valoare de 4 milioane de euro pentru un transport local ecologic, prin finanțare nerambursabilă europeană

Pentru îmbunătățirea serviciului de transport public oferit cetățenilor, Primăria Municipiului Sebeș a depus un proiect important prin care solicită o finanțare nerambursabilă europeană din Planul Național de Redresare și Reziliență,Componenta 10 – Fondul Local, în valoare de 20.643.588,59 lei, echivalentul a 4.193.550 euro.

Numărul de mijloace de transport care urmează a fi achiziționate este de 9 autobuze din gama celor nepoluante, cu lungimea de 10 metri.

Elit - Gustul Desăvârșit

Vor fi realizate un număr de 9 stații de încărcare lentă (câte una pentru fiecare vehicul) și 3 stații de încărcare rapidă (1 stație pentru 3 autobuze).

În anul 2020, în Municipiul Sebeș, au fost înregistrate 11.596 autoturisme, reprezentând un indice de motorizare de 355 autoturisme la 1000 de locuitori, valoare cu 3% mai mare decât valoarea medie județeană și cu 8% mai mare decât valoarea medie națională. Utilizarea acestor autovehicule poate fi diminuată prin realizarea de investiții în transportul public, astfel încât acesta să devină mai atractiv și mai accesibil.

Electrificarea autobuzelor este o cale promițătoare de a reduce amprenta de carbon datorată transportului public, având în vedere că mijloacele de transport în comun bazate pe sisteme de propulsie electrice sunt capabile să rezolve provocările transportului public. Efectele pozitive privind impactul asupra mediului (reducerea zgomotului, reducerea poluării atmosferice) vor fi resimțite de toți locuitorii municipiului.

Mijloacele de transport achiziționate în cadrul cererii de finanțare vor fi puse la dispoziția operatorului de transport căruia îi va fi delegat contractul de servicii întocmit în conformitate cu prevederile Regulamentului (CE) nr. 1370/2007. Acestea vor opera pe traseele care asigură transportul urban și legătura dintre centrul urban Sebeș și localitățile aparținătoare Răhău, Petrești și Lancrăm.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Peste 500 de elevi din Alba Iulia, Teiuș și Sebeș au participat la activități interactive cu polițiștii și specialiștii din cadrul IPJ Alba, în ultima săptămână

Publicat

în

FOTO| Peste 500 de elevi din Alba Iulia, Teiuș și Sebeș au participat la activități interactive cu polițiștii și specialiștii din cadrul IPJ Alba, în ultima săptămână

În săptămâna care se încheie, peste 500 de elevi din Alba Iulia, Teiuș și Sebeș au participat la activități interactive cu polițiștii și specialiștii Centrului Regional de Prevenire a Traficului de Persoane Alba și cu cei ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba.

Tinerii care învață la Colegiul Tehnic „Apulum” Alba Iulia, Liceul Teoretic Teiuş, Școala Gimnazială nr.2 Sebeş și Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleşeriu” Sebeş au fost ajutați să înțeleagă consecinţele comportamentelor delincvente, cu accent asupra formelor de violență fizică și psihologică (bullying) și să conştientizeze pericolele la care se pot expune în mediul online.

Elit - Gustul Desăvârșit

Totodată, le-au fost explicate aspecte legate de traficul de persoane, consumul de tutun, alcool, substanţe psihoactive, în scopul prevenirii victimizării lor și au fost încurajați să dezvolte comportamente corecte din punct de vedere social.

La activități au participat și 15 cadre didactice din cadrul celor 4 instituții de învățământ, care vor multiplica mesajul polițiștilor, în cadrul activităților didactice pe care le desfășoară.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Bărbat de 44 de ani, din Alba Iulia, care a condus în mod repetat fără permis, plasat sub control judiciar

Publicat

în

Bărbat de 44 de ani, din Alba Iulia, care a condus în mod repetat fără permis, plasat sub control judiciar

La data de 19 mai 2022, în jurul orei 09.10, polițiștii rutieri din Alba Iulia au depistat un bărbat de 44 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe Bulevardul Republicii din municipiu, fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul nu este la prima faptă de acest fel, fiind depistat și în luna aprilie a acestui an, conducând fără permis.

Elit - Gustul Desăvârșit

Față de bărbat, polițiștii au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore și l-au prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, care a dispus cercetarea sa sub măsura preventivă a controlului judiciar.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare