Rămâi conectat

Curier Județean

Parteneriat strategic între „Universitatea 1 Decembrie 1918” și mediul economic și academic din Germania. Daniel Breaz, rector UAB: „Continuăm să fim un pilon esențial pentru dezvoltarea sustenabilă a regiunii”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a găzduit, la sediul instituției, întâlnirea dintre conducerea UAB și E.S. Domnul Hans Tischler, consulul Germaniei la Sibiu alături de domnul Harald Friedrich, președintele Clubului Econonic German din Transilvania (DWS). Tema dezbaterii s-a concentrat pe explorarea oportunităților de consolidare a cooperării dintre UAB și mediul economic german, dintre Universitatea din Alba Iulia și instituții de învățământ superior din Germania, în vederea intensificării schimburilor de bune practici, de expertiză și transfer tehnologic pentru creșterea calității educației și cercetării.

Prof. Univ. Dr. Daniel Breaz, rectorul Universității „1 Decembrie 1918”: „În cadrul întâlnirii desfășurate la UAB am subliniat importanța fundamentală a cooperării între instituțiile de învățământ superior și mediul economic, mai ales în ceea ce privește eforturile comunității academice de reformare a curriculum-ului, a conținuturilor în vederea asigurării absolvenților UAB a competențelor, cunoștințelor și abilităților necesare pe piața forței de muncă. Consider că sustenabilitatea programelor de studiu ale Universității depinde de capacitatea noastră de a asigura absolvenți capabili să răspundă așteptărilor angajatorilor din economia reală, eforturile comunității academice din UAB fiind direcționate permanent către atingerea acestui deziderat”.

Consulul Germaniei, E.S. Hans Tischler a punctat importanța consolidării cooperării UAB cu universități germane, în special cu Universitățile din Clausthal și Ruhr/Bochum, instituții cu care UAB a dezvoltat un parteneriat de lungă durată, tradițional și transformarea acestor colaborări în parteneriate strategice care să permită intensificarea schimburilor de specialiști – cadre didactice, cercetători, studenți.

Prof. Univ. Dr. Daniel Breaz, rectorul Universității „1 Decembrie 1918”: „Alături de partenerii noștri din Clubul Economic German din Transilvania (DWS) vom iniția demersuri pentru consolidarea parteneriatelor regionale cu mediul de afaceri, inclusiv pentru înființarea de noi programe de studiu, de licență, master și doctorat în domenii științifice de vârf care răspund nevoilor de dezvoltare economică și tehnologică regională: mecatronică, robotică, electronică, informatică.

Prin misiunea noastră asumată în cadrul UAB vom continua să fim un pilon esențial pentru dezvoltarea sustenabilă a regiunii, iar parteneriatele strategice la nivel internațional ne vor permite să ne adaptăm, să fim receptivi la nevoile din economia reală”.

În următoarea perioadă vor fi intensificate contactele și eforturile de cooperare, inclusiv prin promovarea UAB în cadrul întâlnirilor periodice ale DWS, implementarea de programe de tip visiting professor, vizite reciproce între reprezentanții UAB și Universități din Germania, în vederea fructificării oportunităților multiple de parteneriate finanțate de Uniunea Europeană sau alte instituții și organizații internaționale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Comercianții din Aiud, controlați de polițiști și Protecția Consumatorului: Amenzi de peste 40.000 de lei și mai multe nereguli constatate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comercianții din Aiud, controlați de polițiști și Protecția Consumatorului: Amenzi de peste 40.000 de lei și mai multe nereguli constatate Comercianții din Aiud au fost controlați de polițiștii care au dat amenzi de 41.000 de lei și au constatat mai multe nereguli. Citește și: 72 de șoferi testați pentru droguri sau alcool la volan în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea