Rămâi conectat

Politică Administrație

Parteneriat româno-german pentru pregătirea profesională a tinerilor din judeţul Alba

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Gheorghe Feneşer, prefectul județului Alba, a primit, marți, vizita unei delegaţii germane condusă  de primarul localităţii Eggenfelden, domnul Werner Schieβl.

Discuţiile s-au axat asupra propunerii oficialilor germani de a pregăti profesional tineri în diverse domenii de activitate în Germania, urmând ca ulterior ei să fie angajaţi la agenţi economici din judeţul nostru.

Prefectul Gheorghe Feneşer şi-a manifestat întreaga disponibilitate pentru acest demers, urmând să fie elaborată de către partenerii germani o ofertă concretă care să cuprindă domeniile de activitate în care vor fi pregătiţi tinerii, numărul acestora, iar partea română va identifica firmele interesate de acest parteneriat, care vor angaja ulterior persoanele şcolarizate în Germania.

Important este ca aceşti tinerii să se întoarcă acasă, unde este nevoie de forţă de muncă calificată. Se ştie că şcoala de meserii din Germania reprezintă un etalon în întreaga lume, de aceea nu poate decât să ne bucure că vom avea şansa ca tinerii noştri să fie pregătiţi la nivel înalt. (…) Pot să vă mai spun că, noi am mai demarat un parteneriat de acest gen între unităţi de învăţământ locale şi firmele Kronospan, Holzindustrei, Savini, Schosswender Mobel, Atero, pe specializarea industria prelucrătoare a lemnului, urmând ca 50 de tineri să facă practică timp de doi ani de zile la aceste firme, care la absolvirea cursurilor îi vor şi angaja. Aceşti adolescenţi vor primi şi o bursă lunară în valoare de 200 lei şi o masă caldă pe zi”, a declarat Gheorghe Feneşer.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea