Rămâi conectat

Actualitate

Parlamentul a decis: Toți pensionarii vor fi scutiți de plata contribuției asigurărilor sociale, iar impozitul pentru pensiile sub 2000 de lei va fi eliminat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

pensionariPlenul Camerei Deputaților a votat joi, 5 ianuarie, eliminarea impozitului pe venit pentru pensiile sub 2000 lei și scutirea tuturor pensionarilor de la plata contribuției asigurărilor sociale, cu 207 voturi „pentru” și 29 „împotrivă”.

Deputatii USR au fost cei care s-au impotrivit proiectului, motivand faptul ca, in realitate, se maresc pensiile medii si mari si nu cele mici, in timp ce PNL a anuntat ca sustine eliminarea impozitelor pentru toate pensiile.

De altfel, presedintele PNL Raluca Turcan a declarat ca liberalii vor depune un proiect de lege in acest sens.

„PNL a sustinut si in comisia de specialitate, vom sustine si in plenul Camerei Deputatilor ca solutia corecta pentru pensionarii din Romania este sa se realizeze o recalculare a pensiilor pe baza de contributivitate si toate pensiile sa fie scutitie de impozit”, a anuntat Raluca Turcan. „Credem ca ar fi o solutie echitabila, o solutie care sa raspunda asteptarilor pensionarilor dupa ani de munca. Ca urmare, PNL va sustine in plen acest amendament si, simultan, vom depune in Parlamentul Romaniei un proiect de lege prin care toate pensiile sa fie scutite de impozit. Este un proiect pe care PNL si-l asuma, face parte din programul de guvernare”, a adaugat Turcan, citat de hotnews.

Legea care modifică Codul Fiscal va merge acum la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

In forma adoptata de Senat, proiectul prevedea eliminarea impozitarii pe venit pentru toate pensiile. Modificarile au fost facute in comisia de buget din Camera Deputatilor miercuri. Aceste masuri sunt prevazute in programul de guvernare al PSD si vor intra in vigoare cel mai probabil in februarie, intrucat legea prevede ca intra in vigoare in luna urmatoare publicarii in Monitorul Oficial.

Potrivit lui Viorel Stefan, presedintele comisiei de buget-finante si ministru de Finante, inainte de aplicarea acestor masuri, obligatia de transfer de la bugetul de stat catre Casa de Sanatate era „undeva la 600 – 650 milioane de euro” iar dupa implementarea masurilor, impactul va creste „cu inca vreo 300 milioane de euro”.

sursa:hotnews


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea