Parlamentul a aprobat bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale pe 2013
Parlamentul a adoptat, joi, cu amendamente, proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2013. În favoarea adoptării proiectului de act normativ propus de Guvern s-au pronunţat 310 senatori şi deputaţi, iar 109 voturi au fost „împotrivă”.
Premierul Victor Ponta a declarat, joi, în plen, după votul la proiectele de buget de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe 2013, că nu este un buget perfect, dar e cel mai bun pe care ţara poate să-l aibă astăzi. El a adăugat că speră ca în anul viitor România să aibă un buget mai bun.
„E bine că avem buget. E bine că avem un buget votat şi acum trebuie să avem grijă să cheltuim banii cât mai bine, să mai facem economii, pentru că sunt zone de unde putem face economii, chiar şi din actualul buget şi la prima rectificare, care nu poate să aibă loc înainte de luna iulie, să reparăm acolo unde sunt lucruri de reparat”, a spus prim-ministrul.
El a arătat că le-a mulţumit parlamentarilor pentru votul dat „pentru că, până la urmă, dincolo de votul pentru învestitură, cel mai important vot este cel pentru buget”.
„Am spus un lucru pe care cred că îl ştim cu toţi – nu e un buget perfect, nu se întâmplă toate lucrurile pe care ni le doream cu toţi, dar este cel mai bun buget pe care puteam să îl facem astăzi. Aceasta înseamnă că lucrurile pe care am putut să le îndreptăm, le-am îndreptat în timpul dezbaterilor parlamentare”, a adăugat Victor Ponta.
Proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2013 a fost adoptat cu 310 voturi „pentru” şi 109 voturi „împotrivă”. La acest proiect de act normativ a fost adoptat un singur amendament, care propune eliminarea prevederii potrivit căreia ordonatorul principal de credite are obligaţia să transmită Ministerului Finanţelor Publice detalierea în structură, pe funcţii, a numărului maxim de posture finanţat prin prezenta lege şi salariul mediu de bază pe funcţii, din anul 2013, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi.
Comisiile de specialitate au explicat acceptarea acestei modificări „pentru o informaţie juridică completă şi punerea de acord cu normele de tehnică legislativă prevăzute de Legea 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative”.
Celelalte 37 de amendamente la proiect au fost respinse.
Sursa: Mediafax
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Recalcularea pensiilor va mai dura încă cel puțin un an. Vești proaste pentru pensionari
Recalcularea pensiilor va mai dura încă cel puțin un an. Vești proaste pentru pensionari Vești proaste pentru pensionari din România: recalcularea pensiilor, un proces vital pentru aplicarea noii legi, se va prelungi cel puțin încă un an. Reprezentanții sindicalițtilor atrag atenția asupra volumului de muncă excesiv și subdimensionării personalului, care îngreunează finalizarea recalculărilor. Citește și: […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 4 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor
-
Actualitateacum o zi
18 decembrie: Sfântul Daniil Sihastrul, sărbătoare cu cruce albastră în calendarul ortodox. Ce înseamnă și ce nu ai voie să faci