Parchetul General s-a autosesizat în cazul senatorului Chiţac, pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Parchetul General s-a autosesizat în cazul senatorului Chiţac, pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie anunţă că s-a autosesizat şi a deschis un dosar penal cu privire la faptele senatorului PNL Vergil Chiţac, cel care a transmis mai multor persoane noul coronavirus.

În cursul zilei de astăzi, procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație, în temeiul art. 292 din Codul de procedură penală, s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prevăzută de art. 352 din Codul penal, în cauza privind un membru al Senatului României care a participat la mai multe întâlniri oficiale și private ulterior intrării în contact cu o persoană infectată cu virusul Covid-19.

ELIT

Menționăm că măsurile dispuse în prezenta cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, care nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție”, transmite Biroul de presă al PÎCCJ.

Senatorul PNL, Vergil Chițac, diagnosticat săptămâna trecută cu COVID-19, a fost mutat la terapie intensivă din cauza problemelor respiratorii. Anunțul a fost făcut de fiica sa, într-o postare pe Facebook.

Mihail David - 2020

sursa: stiripesurse.ro

Facebook Twitter Google+ YouTube 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...